Justin Bieber kiest afgezaagde songtitels

- Nieuws

 Justin Bieber
Justin Bieber kiest afgezaagde songtitels

Een onderzoek van het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard toont aan dat de songtitels van Justin Bieber niet erg origineel zijn.

Volgende week bestaat de Amerikaanse Billboard Hot 100 63 jaar. Billboard publiceerde vandaag een lijstje van de meest voorkomende songtitels van hits die in de lijst hebben gestaan. Van de ruim 29.000 hits die in de lijst hebben gestaan is "Hold On" de meest voorkomende titel. 17 acts scoorden ooit een Amerikaanse hits met die titel. Op de tweede plaats staat de titel "Stay". Die komt 16 keer voor.

Valt je iets op aan die twee titels? Juist! Justin Bieber scoorde eerder dit jaar een hit met Hold On en staat momenteel in de lijst met Stay. Daaruit mogen wij concluderen dat de Canadese zanger niet heel origineel is op het gebied van songtitels. Zou Justin dit jaar ook nog een hit gaan scoren met een nummer dat You heet. "You" staat namelijk op nummer 3 in het Amerikaanse lijstje van meest gebruikte songtitels. Als we door de oudere hits van Bieber bladeren, komen we nog meer titels tegen die niet bijster origineel zijn. Sorry en Friends werden ook allebei al vaker door andere artiesten gebruikt als songtitel, maar niet zo vaak als Hold On en Stay.

In de Nederlandse Top 40 was Justin Bieber de achtste artiest die een hit scoorde met Stay en de zevende met een hit die Hold On heette. Dit zijn echter nog geen records. Bij ons is "Tonight" de meest voorkomende titel. In onze Top 40-database, waarin inmiddels meer dan 14.000 hits staan, komt die titel maar liefst tien keer voor. De bekendste is natuurlijk die van Tina Turner en David Bowie.