Kenny Rogers (81) overleden

- Nieuws

 Kenny Rogers
Kenny Rogers (81) overleden

Vrijdag is Kenny Rogers thuis, onder de zorg van zijn familie en in het bijzijn van zijn dierbaren, overleden.

Kenny Rogers startte zijn muzikale loopbaan eind jaren vijftig toen hij begon muziek te maken met Bobby Doyle. In 1967 kwam hij in contact met de First Edition met wie hij daarna het nummer Just Dropped In (To See What My Condition Was In) maakte dat een Amerikaanse top 5-hit werd. In Nederland kwam Ruby Don’t Take Your Love To Town ook in die top 5. Dat nummer bleef zijn grootste hit. Met nummers als Lucille, Coward Of The Country en Lady scoorde hij in ons land verschillende hits. Met Dolly Parton maakte hij Islands In The Stream en Christmas Without You tot populaire nummers.

In 2015 kondigde Rogers een afscheidstour aan. In het voorjaar van 2018 moest hij om gezondheidsredenen zijn resterende optredens annuleren. “Ik heb van de kans genoten om afscheid te kunnen nemen van alle fans. Met pensioen gaan moet ook niet voor eeuwig duren”, zo zei hij destijds.

Vanwege het coronavirus is besloten een eenvoudige uitvaartdienst te plannen en op een later moment ook het publiek een afscheid te gunnen.