Kritiek op Geri Halliwell om omhelzing

- Nieuws

 Geri Halliwell
Kritiek op Geri Halliwell om omhelzing

Fans van de zangeres vallen over haar heen nadat op Twitter een foto van haar is verschenen waarop ze een conservatieve politica omhelst.

De 49-jarige zangeres zat gisteren in het publiek bij de finale van EK vrouwenvoetbal in Wembley. Daar was ook Nadine Dorrie aanwezig. Zij is de Britse minister van Digitalisering, Cultuur, Media en Sport en parlementslid namens de conservatieve partij. De minister plaatste zondagavond een foto op Twitter waarop zij omhelsd wordt door de Spice Girl, met als bijschrift: "Girlpower straalt vanuit Wembley."

Verschillende fans hebben kritiek geuit op de onschuldig ogende foto. Zij zijn namelijk geen fan van Nadine Dorrie, die ooit tegen het homohuwelijk heeft gestemd en volgens de transgemeenschap demoniseert. Door op de foto te gaan met de conservatieve politica, vinden zij dat Geri haar politieke kleur bekent. En dat is niet dezelfde kleur als die van de fans die nu kritiek op haar hebben. "Geri really slammed the left and shook her self to the right huh", zo vat iemand het gedoe rond de foto gevat samen, refererend naar de songtekst van Spice Up Your Life.

Andere mensen vinden dat er niet zo gezeurd moet worden. Zij herinneren de klagers aan het feit dat Geri in de jaren 90 al ooit haar bewondering heeft uitgesproken voor de conservatieve premier Margaret Thatcher, door haar een voorbeeld van girlpower te noemen. Zij benadrukken dat al langer bekend is dat Ginger Spice rechts van het midden staat en dat mensen nu dus niet zo verbaasd hoeven te doen.

Spice Up Your Life bereikte 25 jaar geleden de tweede plaats in de Top 40. In totaal scoorde Geri tussen 1996 en 1998 acht Top 40-hits als lid van de Spice Girls. In de jaren daarna kwam ze nog met drie solohits in de lijst.