LL Cool J presenteert de MTV Video Music Awards

- Nieuws

 LL Cool J Nicki Minaj Jack Harlow
LL Cool J presenteert de MTV Video Music Awards

LL Cool J zal eind deze maand optreden als presentator van de MTV Video Music Awards. Dit zal hij samen doen met Nicki Minaj en Jack Harlow.

Volgende week zondag worden in New Jersey voor de 39e keer de MTV Video Music Awards uitgereikt. LL Cool J treedt als presentator in de voetsporen van grootheden als Eddie Murhpy, Arsenio Hall, Chris Rock, Puff Daddy, Miley Cyrus en Katy Perry, die de awardshow ook allemaal al eens mochten presenteren. De 54-jarige rapper heeft al wat ervaring als presentator van awardshows. Tussen 2012 en 2016 was hij vijf keer op rij de presentator van de Grammy Awards en begin dit jaar presenteerde hij nog de iHeartRadio Music Awards.

View this post on Instagram

A post shared by MTV (@mtv)

LL Cool J viel zelf tweemaal in de prijzen bij de MTV Video Music Awards. In 1991 werd zijn video van Mama Said Knock You Out bekroond met de prijs voor beste rapvideo en in 1997 won hij de Video Vanguard Award. Dat is een oeuvreprijs. Dit jaar zal die prijs overigens worden uitgereikt aan Nicki Minaj, die samen met LL Cool J gaat presenteren. Zij maakt ook kans op de prijs voor beste hiphopvideo.

De derde presentator Jack Harlow maakt kans op maar liefst zeven prijzen. Samen met Kendrick Lamar en Lil Nas X is hij zelfs de meest genomineerde artiest van dit jaar. Dankzij Industry Baby, zijn samenwerking met Lil Nas X, is hij onder meer genomineerd in de categorieën voor video van het jaar en artiest van het jaar.

LL Cool J stond tussen 1987 en 2006 met elf hits in de Top 40. Vijf daarvan bereikten de top 10. Zijn grootste hit scoorde hij met zijn Top 40-debuut, de hiphopballad I Need Love.