Lowlands, Down The Rabbit Hole en Mysteryland gaan niet door

- Nieuws

 The Chemical Brothers Stormzy The Opposites Disclosure Doe Maar Gorillaz Alesso Eric Prydz Sam Feldt
Lowlands, Down The Rabbit Hole en Mysteryland gaan niet door

In overleg met de evenementensector heeft het kabinet besloten het verbod op meerdaagse evenementen met overnachting te verlengen tot 1 september.

De verlenging van het verbod houdt in dat onder andere Lowlands, Down The Rabbit Hole en Mysteryland deze zomer niet door kunnen gaan. Hoewel het nieuws niet komt als een grote verrassing is het voor de organisatoren en duizenden festivalgangers toch een enorme teleurstelling. Enkele weken geleden leek het het met de coronacijfers zodanig de goede kant op te gaan, dat festivals deze zomer weer mogelijk zouden kunnen zijn. De zorgen rondom de deltavariant van het coronavirus hebben het kabinet doen besluiten om de komende periode toch wat voorzichtiger te zijn en het bestaande verbod langer te handhaven.

Mensen die een kaartje hebben gekocht voor Lowlands of Down The Rabbit Hole krijgen binnenkort automatisch hun geld teruggestort. Wie een kaartje voor Mysteryland heeft, krijgt binnenkort een mailtje met daarin de keuze om het kaartje te bewaren tot 2022 of om een terugbetaling aan te vragen. Headliners die door deze maatregel een optreden mislopen, zijn The Chemical Brothers, Stormzy en The Opposites (Lowlands), Disclosure, Doe Maar en Gorillaz (DTRH) en Alesso, Eric Prydz en Sam Feldt (Myseryland).