Mel C was slachtoffer van aanranding

- Nieuws

 Melanie C Spice Girls
Mel C was slachtoffer van aanranding

Melanie C heeft in een interview verteld dat ze in 1997 seksueel is misbruikt door een masseur in Istanboel.

De zangeres deed de onthulling in de podcast How To Fail, waarin Elizabeth Day met haar gasten praat over hun kwetsbaarheden. Melanie C spraak onder meer over zelfmoordgedachten, eetproblemen en over een incident waarbij ze werd aangerand door een masseur in een Turks hotel, aan de vooravond van het eerste grote concert van de Spice Girls, dat plaatsvond op 12 oktober 1997.

"We waren in Istanboel. We deden daar twee shows en we hadden nog nooit een volledig concert gedaan. Uiteraard hebben we wekenlang gerepeteerd. Kledingrepetities, make-up, haar, alles ter voorbereiding naar datgene waar ik zolang naar had uitgekeken. [...] Mijn drijfveer was om op een podium te staan, een zangeres te zijn. En daar waren we, de vooravond van het allereerste Spice Girls-concert. Daarom trakteerde ik mezelf op een massage in het hotel."

"Wat mij toen overkwam, heb ik min of meer direct weggestopt, omdat ik mij op andere zaken moest focussen. Ik wilde geen ophef maken, maar ik had ook geen tijd om ermee om te gaan." Melanie C realiseerde zich later dat het feit dat ze destijds geen tijd heeft gehad om het te verwerken ertoe geleid heeft dat die avond 'jarenlang begraven' is geweest.

Het incident kwam pas weer naar boven toen ze bezig was met het schrijven van haar autobiografie. "Ik werd wakker en toen moest ik er weer aan denken. En toen dacht ik: o jee, ik heb er niet over nagedacht of dit in het boek moet. En daarna volgende natuurlijk de gedachte: wil ik dit onthullen? Toen dacht ik: eigenlijk is het heel belangrijk voor mij om te vertellen en om het eindelijk een plekje te geven en te verwerken."

Melanie C gaat niet in op wat er precies is gebeurd. Ze omschrijft het incident zelf als een milde vorm van aanranding. "Er gebeuren altijd verschrikkelijke dingen en de situatie had veel erger kunnen zijn geweest. [...] Maar ik voelde mij mishandeld. Ik voelde mij erg kwetsbaar. Ik schaamde me en daar voelde ik me onzeker over. Klopt dit wel? Wat is er aan de hand? Ik was in een omgeving waarin ik zonder kleren was met een professional."

De zangeres kwam tot de slotconclusie dat het goed was om dit verhaal te delen. "Het heeft me aangegrepen, maar ik heb het weggestopt. En ik weet zeker dat veel meer mensen dat doen." De autobiografie Who I Am: My Story is donderdag 15 september verschenen en is vooralsnog alleen verkrijgbaar in het Engels. De Nederlandse vertaling verschijnt dinsdag 27 september en kost € 24,99.