Neil Diamond geeft verrassingsoptreden

- Nieuws

 Neil Diamond
Neil Diamond geeft verrassingsoptreden

Zaterdag verraste de Amerikaanse zanger Neil Diamond tijdens een honkbalwedstrijd in Boston het publiek met een onaangekondigd optreden.

De 81-jarige zanger stopte in 2018 met toeren, nadat hij te horen had gekregen dat hij aan de ziekte van parkinson lijdt. Sindsdien heeft hij nog maar incidenteel opgetreden. Zaterdagavond zong hij tijdens een honkbalwedstrijd tussen de Boston Red Sox en de St. Louis Cardinals in het Fenway Park zijn hit Sweet Caroline. Sinds 2002 wordt dit nummer tijdens de 8e inning van elke thuiswedstrijd van de Boston Red Sox gespeeld. Het is pas de tweede keer dat Neil Diamond het zelf kwam zingen in het honkbalstadion. De eerste keer was in 2013, vlak na de terroristische aanslag tijdens de marathon van Boston.

Neil Diamond zong het nummer samen met Will Swenson. Deze musicalacteur zal vanaf volgende week de rol van de jonge Neil Diamond vertolken in de musical A Beautiful Noise, The Neil Diamond Story. Deze productie draait eerst zes weken in Boston en gaat in augustus in première op Broadway.

Sweet Caroline bereikte in september 1969 de 17e plaats in de Nederlandse Top 40. Bekijk hieronder een fragment van Neils optreden in Boston.