Nicole Scherzinger reageert op aanklacht

- Nieuws

 Nicole Scherzinger Pussycat Dolls
Nicole Scherzinger reageert op aanklacht

Vorige week klaagde Robin Antin, de oprichtster van The Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger aan omdat zij niet meer zou willen meewerken aan een reünietournee. Nu horen we via Scherzingers advocaat haar kant van het verhaal.

Volgens het Amerikaanse tijdschrift People heeft Nicole Scherzinger in 2019 een contract ondertekend. Daarin stond dat Nicole zou meewerken aan de tournee en daarvoor 49% van de winst zou krijgen. De zangeres zou echter hebben gedreigd zich terug te trekken uit het project als niet aan haar nieuwe voorwaarden werd voldaan. Daarbij ging het over meer creatieve en financiële zeggenschap over de tournee en een hoger percentage van de winst. Dat beweerde Robin Antin althans.

Howard King, de advocaat van Nicole Scherzinger, noemt deze aantijgingen "belachelijk en onwaar". Volgens hem is de rechtszaak van Robin Antin "een wanhopige poging om de schuld van haar eigen onvermogen af te schuiven door te proberen Nicole verplichtingen op te leggen die simpelweg niet bestaan." Hij schrijft dat Antin $ 600.000 van concertorganisator Live Nation heeft geleend om de Pussycat Dolls-reünie op te zetten, maar dat zij die lening nu niet meer kan of wil terugbetalen. Die lening zou zij zijn aangegaan voordat Nicole bij het project betrokken was. "Nicole heeft meer dan $ 150.000 van haar eigen geld geïnvesteerd ter ondersteuning van een mogelijke PCD-reünie, die nu onmogelijk is gemaakt door de acties van Robin," aldus King.

De advocaat benadrukt ten slotte dat zijn cliënte dolgraag aan een reünie van de groep wil meewerken, maar dat dat onder de huidige omstandigheden niet zal gebeuren. The Pussycat Dolls ontstond in 1995 uit een dansformatie die door choreografe Robin Antin werd opgericht. Na enkele jaren evolueerde The Pussycat Dolls tot een zanggroep die bestond uit zes meiden. Leadzangeres Nicole Scherzinger groeide uit tot het populairste lid van het zestal en had naast de groep ook solosucces. Tussen 2005 en 2008 stond de groep met 8 hits in de Top 40. De meiden kwamen nooit op nummer 1, maar hun eerste drie hits bereikten wel allemaal de tweede plaats.