Nieuwe muziek van Stromae

- Nieuws

 Stromae
Nieuwe muziek van Stromae

Volgens het Franse tijdschrift Paris Match verschijnt er deze herfst een nieuw album van Stromae.

De afgelopen jaren hebben we op muzikaal vlak weinig van Stromae gehoord. Zijn laatste album, Racine Carrée, dateert van 2013 en in 2014 stond hij voor het laatst in de Top 40 met Ta Fête. Nadat hij in 2015 zijn wereldtournee beëindigde, kreeg hij last van psychische klachten en trok hij zich voor onbepaalde tijd terug uit de muziek. In die tijd heeft de Belgische zanger overigens niet stilgezeten. Samen met zijn broer en zijn echtgenote bouwde hij zijn modelabel Mosaert verder uit en in 2018 werd hij vader van een zoontje.

In deze periode kwam er nauwelijks nieuwe muziek van Stromae uit. Het nummer Défiler werd uitgebracht als soundtrack bij Mosaerts nieuwe kledinglijn Capsule No. 5 en werd alleen een hit in Frankrijk en Wallonië. Daarna leverde hij een vocale bijdrage aan de track Arabesque op het album Everyday Life van Coldplay.

Maar volgens Paris Match is het dan binnenkort eindelijk zover. Het derde album van Stromae zou al een tijdje op de plank liggen en wordt deze herfst uitgebracht. Bovendien zullen dan ook nieuwe concerten worden aangekondigd. Dat laatste wordt bevestigd door Angelo Gopee, algemeen directeur van de Franse tak van entertainmentbedrijf Live Nation. Volgens hem staat Stromae als alles goed gaat sowieso al op vier of vijf Franse festivals in de zomer van 2022. Tot die tijd zullen we het moeten de stellen met klassiekers die hij het afgelopen decennium op zijn naam schreef.