Paul Heaton viert zijn 60e verjaardag met happy hour

- Nieuws

 The Housemartins The Beautiful South
Paul Heaton viert zijn 60e verjaardag met happy hour

Paul Heaton wordt vandaag 60 jaar. De zanger trakteert zijn fans op gratis drank in 60 verschillende kroegen in Groot-Brittannië en Ierland.

De voormalige zanger van The Housemartins en The Beautiful South heeft een ludieke manier bedacht om zijn 60e verjaardag te vieren. Op Twitter liet hij weten dat hij eerder al van plan was een fietstocht te maken en daarbij 60 kroegen aan te doen, maar dat plan heeft destijds moeten laten varen vanwege de coronamaatregelen. "In plaats daarvan heb ik besloten dat de op-een-na beste manier om deze mijlpaal te vieren, is om 60 kroegen doorheen Groot-Brittannië en Ierland uit te kiezen en daar een bepaald bedrag achter de bar te leggen. Dan kunnen de stamgasten en jullie zelf er eentje op mijn gezondheid drinken (totdat het geld of de drank op is)."

Paul hoopt met deze actie mensen samen te brengen. "Ik besef dat veel mensen die mijn platen gekocht hebben of mij op een andere manier gesteund hebben best een klein feestje kunnen gebruiken, aangezien we net uit de coronaperiode komen en misschien met financiële problemen zitten."

Zondagavond heeft Paul op Twitter een lijst gedeeld van alle kroegen die meedoen met zijn actie. Ben je vandaag dus in de buurt van Londen, Manchester, Birmingham, Dublin, Glasgow of een van de andere vele steden in bovenstaande lijst, check dan even waar je moet zijn voor een gratis drankje om Pauls verjaardag te vieren. Hij zou het wel leuk vinden als je hem er dan een foto van stuurt.

Pauls actie is uiteraard een verwijzing naar de hit Happy Hour. Dit nummer van The Housemartins bereikte in de zomer van 1986 de 22e plaats in de Top 40.