Pukkelpop afgelast

- Nieuws

 De Jeugd Van Tegenwoordig Editors Josylvio
Pukkelpop afgelast

De organisatie van Pukkelpop laat weten dat het festival wordt verplaatst naar volgend jaar.

"De afgelopen maanden en weken zijn we dagelijks in overleg geweest met de overheid en onze medische partners. Er is altijd aandachtig geluisterd naar alle bezorgdheden, wensen en richtlijnen. Afgelopen maandag was de verrassing dan ook groot toen duidelijk werd dat het kader, waarbinnen we als organisatie konden bewegen, onwerkbaar werd." Dat laat de organisatie van Pukkelpop op zijn website weten.

De Belgische overheid kwam afgelopen maandag met nieuwe voorwaarden voor het festival. Het probleem zat hem vooral in de geldigheidsduur van de sneltesten die met 24 uur werden ingekort. Die sneltesten hoeven weliswaar alleen te worden afgenomen bij bezoekers zonder vaccinatiebewijs, maar aangezien Pukkelpop zich richt op een jong publiek, zou naar schatting 80% van de bezoekers tijdens het festival nog niet volledig gevaccineerd zijn en dus sneltesten moeten ondergaan. Dat zou betekenen dat er tijdens het festival meer dan 20.000 sneltesten moesten worden afgenomen. Dat acht de organisatie niet haalbaar en om de veiligheid van haar bezoekers te beschermen heeft ze besloten het festival te verplaatsen naar volgend jaar, van 18 tot 21 augustus 2022.

Pukkelpop vindt jaarlijks plaats in het Belgisch-Limburgse Hasselt. Dit jaar stonden onder meer optredens van De Jeugd Van Tegenwoordig, Josylvio en Editors gepland. Het festival trekt altijd veel bezoekers uit Nederland. Of Lowlands, het popfestival dat rond dezelfde tijd in Nederland wordt georganiseerd, dit jaar wel kan doorgaan, is op dit moment nog onduidelijk.