Realityserie voor SWV en Xscape

- Nieuws

 SWV Xscape
Realityserie voor SWV en Xscape

Sinds deze maand is op de Amerikaanse zender Bravo de nieuwe realityserie SWV & Xscape: The Queens Of R&B te zien. In deze serie worden de twee meidengroepen gevolgd tijdens hun voorbereidingen voor een groot gezamenlijk concert.

De zesdelige serie geeft een exclusief inkijkje in de levens van de zeven zangeressen. Uit de trailer blijkt dat de spanningen soms hoog oplopen. De serie wordt op zondagavond uitgezongen. De eerste twee afleveringen zijn inmiddels al op televisie geweest.

View this post on Instagram

A post shared by SWV (@officialswv)

SWV en Xscape scoorden in de jaren 90 allebei één Top 40. SWV had in ons land het meeste succes. De naam van de groep is een afkorting voor Sister With Voices, maar Coco (52), Taj (51) en Lelee (49) zijn niet echt zussen van elkaar. In 1993 haalde het trio de 14e plaats met de track Right Here/Human Nature.

Xscape is in Nederland wat minder bekend. Dit viertal, bestaande uit Kandi Burruss (46), Tameka Harris (47), Tamika Scott (47) en Tamar Braxton(45), kwam in 1996 niet verder dan de 36e plaats met Keep On, Keepin' On, hun samenwerking met MC Lyte. Kandi scoorde in 2000 ook een solohit met Don't Think I'm Not. Tamar is pas sinds 2017 lid van Xscape. In dat jaar nam zij de plaats in van LaTocha Scott. In de jaren 90 was Tamar vooral bekend als lid van The Braxtons.