Robin S bedankt Beyoncé

- Nieuws

 Robin S Beyoncé
Robin S bedankt Beyoncé

Robin S is dankbaar dat Beyoncé een sample van haar grote hit Show Me Love heeft gebruikt voor haar comebacksingle Break My Soul.

Wedergeboorte
Met Break My Soul luidt Beyoncé haar wedergeboorte in. Het is de eerste single van haar comebackalbum Renaissance, dat over een maand verschijnt. Haar vorige album Lemonade dateert alweer van 2016. Op Break My Soul zijn veel invloeden te horen uit de housemuziek van begin jaren 90.

Show Me Love
In het nummer wordt een sample gebruikt uit het nummer Show Me Love van Robin S. De hook is niet een-op-een gekopieerd, maar het geluid van de Korg M1-synthesizer is wel direct herkenbaar. Show Me Love bereikte in de zomer van 1993 de 13e plaats in de Top 40. Vijftien jaar later, in 2008, werd er een remix van de hit uitgebracht en deze keer bereikte het nummer zelfs de eerste plaats.

Bloemen
In het programma Good Morning Britain heeft de inmiddels 60-jarige Robin S gereageerd op de nieuwe track van Beyoncé. Via een videoverbinding vertelde ze dat ze via haar zoon had vernomen dat Beyoncé haar nummer gebruikt had en dat ze 'trending all over the place' was. "Dit is Robin S en deze boodschap is voor Queen B zelf, voor Jay-Z en voor het hele team: heel hartelijk bedankt voor deze 'bloemen' terwijl ik nog leef. Ik ben vereerd en enthousiast over wat er nog meer zou kunnen gebeuren." Wat Robin betreft zou dat best een samenwerking mogen zijn. "Dat is altijd de droom."

Big Freedia
In Break My Soul zit nog een andere sample verwerkt. Het intro is afkomstig uit de track Explode van de Amerikaanse rapper Big Freedia uit 2014. Hij was er al een paar maanden van op de hoogte dat zijn nummer gebruikt zou worden. Hij heeft laten weten dat hij enthousiast en gezegend is.

28e hit
Beyoncé komt met Break My Soul deze week op nummer 25 binnen in de Tipparade. De 40-jarige zangeres zou met dit nummer haar 28e Top 40-hit kunnen scoren. De laatste keer dat ze in de lijst stond, was in 2019. Toen bereikte Spirit, afkomstig van de soundtrack van de Disneyfilm Lion King, de 27e plaats.