Snoop Dogg en 50 Cent bekritiseren Emmy Awards

- Nieuws

 Snoop Dogg 50 Cent
Snoop Dogg en 50 Cent bekritiseren Emmy Awards

De rappers Snoop Dogg en 50 Cent hebben op Instagram kritiek geuit op de Emmy Awards. Alle acteerprijzen van dit jaar gingen naar witte acteurs.

De Emmy Awards worden beschouwd als de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen. Dit jaar waren er 49 mensen van kleur genomineerd voor de prijzen. Nooit eerder stonden er zoveel niet-witte personen op de genomineerdenlijst. Toch werden de Emmyuitreikingen afgelopen zondag geen inclusief feestjes. In de 12 acteercategorie├źn wist namelijk geen enkele acteur van kleur een Emmy te winnen.

Snoop Dogg heeft hier fel op gereageerd  Woensdag plaatste hij een collage van 38 genomineerde acteurs van kleur op Instagram en schreef in het bijschrift: "En dan vraag jij je nog af waarom ik 'fuckall' zeg tegen deze 'bullshit ass award shows'". Eerder had 50 Cent ook al een reactie gedeeld op sociale media."De Emmy's hebben nog steeds aparte toiletten voor gekleurde mensen," schreef hij op Twitter en Instagram. Zijn reacties zijn inmiddels echter weer verwijderd. 50 Cent is de laatste jaren ook actief als uitvoerend producent en acteur in televisieseries en maakt daarmee ook kans op Emmy Awards. Hij is echter nog nooit genomineerd.

Gelukkig waren er nog een paar lichtpuntjes op het gebied van inclusiviteit bij de Emmy Awards. De avond werd gepresenteerd door Cedric The Entertainer, RuPaul won drie Emmy's voor zijn programma RuPaul's Drag Race en Michaela Coel werd de eerste vrouw van kleur die een Emmy won in een van vier categorie├źn voor scenarioschrijvers. Daarnaast werden veel prijzen uitgereikt door bekende personen van kleur, maar dat is natuurlijk geen troost.