Stevie Nicks is een stripheld

- Nieuws

 Stevie Nicks
Stevie Nicks is een stripheld

De zangeres van Fleetwood Mac heeft sinds deze maand haar eigen stripalbum.

Het stripboek Female Force: Stevie Nicks is een uitgave van TidalWave Productions en beschrijft in 22 pagina's het leven en de carrière van Stevie Nicks. Het album is getekend door Michael Frizell, die al eerder stripboeken maakte voor bekende politici en muzikanten, waaronder Dolly Parton, Tina Turner en Guns N' Roses. Het album over Stevie Nicks maakt deel uit van de stripreeks Female Force, waarin powervrouwen worden geportretteerd.

"Er bestaat een populaire meme die gaat over hoe Taylor Swift droevige liedjes schrijft over haar exen, maar dat Stevie Nicks haar exen liedjes laat zingen die zij over hen heeft geschreven en gaan over hoe verschrikkelijk zij zijn," vertelt Frizell over Stevie Nicks. "Als ik die zie, moet ik altijd lachen." In onderstaande Instagrampost kun je voorkant en enkele pagina's bekijken. In de strip maakt ook Rhiannon haar opwachting, over wie Stevie Nicks in 1976 haar eerste Top 40-hit schreef.

Female Force: Stevie Nicks is te koop als hardcover, softcover en als e-book. In de Female Force-reeks zijn eerder al albums verschenen over o.a. Madonna, Cher, Barbra Streisand, Kylie Minogue, Olivia Newton-John, Liza Minelli en RuPaul.

Stevie Nicks scoorde tussen 1976 en 1990 16 Top 40-hits als lid van Fleetwood Mac. Daarnaast stond ze tussen 1983 en 2006 ook nog met drie solohits in de lijst.