Sting klaagt over aanpak Brazilië

- Nieuws

 Sting

Sting heeft kritiek op de wijze waarop de Braziliaanse autoriteiten werken bij de bestrijding van de branden in het Amazone-gebied.

“Niemand zal genot halen uit de tragische omvang van de ramp die zich voltrekt in de Amazone. Populistische leiders zijn bezig met hun nationalistische agenda’s of menen dat klimaatverandering niet bestaat. Daarmee maken ze zich schuldig aan het toekijken zonder actie te ondernemen. Het is een criminele ontkenning met wereldwijde gevolgen”, zo claimt de 67-jarige zanger.  

Sting doet een dringend beroep op de politiek zich met de ramp te bemoeien. Inmiddels grijpen branden al bijna een maand wild om zich heen en ondertussen worden zakenmensen en miljardairs gevraagd te helpen. Ook heeft hij zijn kritiek geuit op president Bolsanaro die het voorstel van de Franse president Macron om 22 miljoen dollar in te zetten om de branden te bestrijden naast zich neerlegde.

Woensdag werd duidelijk dat Bolsanaro toch open staat voor het ontvangen van geld onder de voorwaarde dat zijn regering zelf mag bepalen waar dat aan wordt uitgegeven. 

(Foto: BSR Agency)