The Rock rapt!

- Nieuws

 The Rock
The Rock rapt!

Dwayne Johnson, alias The Rock, heeft meegewerkt aan een nieuwe track van rapper Tech N9ne. Hierop is de beroemde worstelaar-acteur als rapper te horen.

De nieuwe track van Tech N9ne, de razendsnelle rapper uit Kansas City, verscheen vorige week. De titel is Face Off. Aan het nummer werkten ook nog Joey Cool en King Iso mee. Face Off doet het heel goed in de Amerikaanse iTunes-hitlijst en de videoclip heeft inmiddels al zo'n 4 miljoen views.

View this post on Instagram

A post shared by therock (@therock)

Dwayne Johnson maakt met deze single zijn rapdebuut. Desondanks heeft de 49-jarige spierbundel in het verleden ook al in de hitlijsten gestaan. In 2000 haalde hij de 34e plaats in de Nederlandse Top 40 dankzij een featuring op het nummer It Doesn't Matter van Wyclef Jean. Wat hij daar deed, kun je echter moeilijk omschrijven als rappen. Zijn bijdrage bestond voornamelijk uit het brullen van de kreet "It doesn't matter!". In eigen land haalde de voormalig showworstelaar de 80e plaats in de Billboard Hot 100 met deze track.

En dat is daar zelfs niet zijn enige hit. Vijf jaar geleden haalde hij solo de 83e plaats met het nummer You're Welcome. Dat nummer was afkomstig van de soundtrack van Vaiana. In die Disneyfilm sprak hij de stem in van de halfgod Maui, die samen met het titelpersonage op avontuur gaat. You're Welcome is het enige liedje dat hij in die film zingt en het is natuurlijk heel stoer dat hij dat zelf heeft gedaan. In Disneyfilms worden de liedjes namelijk soms ingezongen door sessiezangers als de stemacteurs niet goed kunnen of durven te zingen.

De kans dat The Rock met de single Face Off de Top 40 gaat halen, lijkt niet zo groot. De kans dat hij binnenkort zijn 3e hit in de Billboard Hot 100 gaat scoren, is daarentegen zeker niet uitgesloten.