The Wanted maakt comeback

- Nieuws

 The Wanted
The Wanted maakt comeback

De Britse boyband The Wanted is weer bij elkaar. Dat maakten de vijf leden woensdag via een filmpje op sociale media bekend.

In het filmpje zit zanger Tom Parker van The Wanted in een wachtkamer in het ziekenhuis. Een voor een duiken de andere bandgenoten en komen bij hem zitten. Als ze allemaal op een rijtje zitten stelt Tom voor om weer bij elkaar te komen. Daar zijn alle boys het mee eens.

Dat het filmpje is opgenomen is niet toevallig. Eind vorige jaar maakte Tom Parker bekend dat hij een hersentumor heeft die niet operatief verwijderd kan worden. Begin dit jaar liet hij weten dat de tumor kleiner is geworden. Desondanks heeft Tom nog altijd last van zijn gezondheid en blijft hij onder behandeling. "Het voelt geweldig. Het is best leuk om weer eens wat te doen dat niets met mijn behandeling te maken heeft," zei de 33-jarige zanger over de reünie van zijn groep.

The Wanted werd in 2009 opgericht en bestaat naast Tom uit Max George, Siva Kaneswaran, Nathan Sykes en Jay McGuiness. In eigen land scoorde de groep tien  top 10-hits, waaronder twee nummer 1-hits. In Nederland haalde The Wanted twee keer de Top 40, in 2011 met Glad You Came en in 2013 met Walks Like Rihanna. In 2014 maakte de groep bekend dat de leden zich gingen richten op hun solocarrières. Sindsdien is het stil gebleven rond het vijftal. Alleen Nathan had enig succes als solozanger. Na zeven jaar is het vijftal nu weer bij elkaar.

Op 20 september zal The Wanted optreden in de Royal Albert Hall tijdens het Inside My Head-concert van Tom Parker. De opbrengst van dit liefdadigheidsconcert wordt verdeeld onder twee goede doelen: Stand Up To Cancer en The National Brain Appeal. Tijdens dit concert zullen ook Liam Payne, Becky Hill en Sigrid optreden. Op 12 verschijnt het verzamelalbum Most Wanted en er liggen ook nog twee nieuwe nummers van The Wanted op de plank.