Thomas Bangalter van Daft Punk komt met soloalbum

- Nieuws

 Daft Punk
Thomas Bangalter van Daft Punk komt met soloalbum

Na de split van Daft Punk in februari 2021 is er nog geen solomateriaal verschenen van de twee producers, Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo. Daar komt binnenkort verandering in.

In april verschijnt het album Mythologies van Thomas Bangalter. Het is zijn eerste soloalbum sinds hij stopte met Daft Punk. Hij op nieuwe elektronische muziek had gerekend, heeft het echter mis. De 48-jarige Fransman komt met een klassiek album.

View this post on Instagram

A post shared by Erato France (@eratofrance)

Mythologies is de soundtrack die Thomas Bangalter schreef bij de gelijknamige balletvoorstelling, die in juli 2022 in première ging. Het werk duurt 90 minuten en wordt uitgevoerd door L’Orchestre National Bordeaux Aquitaine onder leiding van Romain Dumas. Het album verschijnt op 7 april op lp en op cd. Hieronder kun je alvast een voorproefje horen.

Thomas Bangalter bracht eerder al een soloalbum uit. Ook toen betrof het een soundtrack, maar dan van een film: die van de arthousethriller Irréversible. Dat was een album met elektronische muziek, maar dat zal bij Mythologies niet het geval zijn. Het album is vanaf nu te reserveren.