Vicky Leandros stopt met zingen

- Nieuws

 Vicky Leandros
Vicky Leandros stopt met zingen

Vicky Leandro stopt met optreden. In 2023 neemt de Grieks-Duitse zangeres afscheid van haar publiek met een afscheidstournee.

Donderdag kondigde de 70-jarige zangeres haar afscheid aan in een interview met de Duits krant Bild. Ze geeft aan dat ze niet wil doorgaan totdat ze met een wandelstok op het podium staat. Daarom is het nu een goed moment om te stoppen. Een dag later kondigde ze via sociale media de data van afscheidstournee aan. In oktober 2023 zal ze verschillende Duitse steden en de Oostenrijkse hoofdstad Wenen aandoen. Vicky Leandros komt niet naar ons land, maar steden als Keulen, Wuppertal en Dortmund zijn voor Nederlanders relatief dichtbij.

View this post on Instagram

A post shared by Vicky Leandros (@vickyleandros.official)

De Ich Liebe Das Leben-tour is genoemd naar Vicky's gelijknamige Top 40-hit. Die bereikte in 1976 de 18e plaats. Bekendere nummers van Vicky zijn Ich Hab' DIe Liebe Geseh'n, Theo, Wir Fahr'n Nach Lodz en Après Toi. Met dat laatste nummer won ze 50 jaar geleden het Eurovisiesongfestival. De kaartverkoop voor haar afscheidstournee begint op maandagochtend 21 november om 10:00 uur.