Waarom stond Rod Stewart niet op Live Aid?

- Nieuws

 Rod Stewart
Waarom stond Rod Stewart niet op Live Aid?

In een interview aan de BBC heeft Rod Stewart onthuld waarom hij in 1985 niet te zien was op Live Aid.

Live Aid wordt wel het concert van de eeuw genoemd. Op 13 juli 1985 werden in Londen en Philadelphia twee grootschalige concerten georganiseerd om geld op te halen tegen de hongersnood in Ethiopië. Zo'n beetje alle grote namen uit die tijd deden mee. Slechts een paar grote namen deden niet mee aan Live Aid, waaronder Michael Jackson, Prince, Bruce Springsteen en Rod Stewart. Die laatste heeft deze week onthuld waarom hij afwezig was.

In het verleden is vaak beweerd dat Rod Stewart er niet bij was, omdat het hem niet lukte om goede muzikanten om zich heen te verzamelen. Dat lijkt echter onwaarschijnlijk. Enkele maanden voor Live Aid had hij namelijk nog met een begeleidingsband een internationale tournee afgerond. "Het was eigenlijk de bedoeling dat we mee zouden doen," vertelt de 76-jarige rockzanger aan de BBC, "maar een paar jongens uit de band vertelden me dat onze ex-manager het heeft afgewezen, omdat ik niet genoeg in het nieuws zou komen. Hij vond dat ik het alleen mocht doen als ik in het 10 uur-journaal op CBS zou komen. 'Zo niet, dan doet ie het niet,' zei hij."

"En daar ging het nou juist niet om," legt Rod Stewart uit. "Het ging over geld inzamelen voor kinderen. Niet over op welke Amerikaanse nieuwszender je te zien was." De Britse zanger benadrukt dat hij dit verhaal pas sinds kort kent en dat hij het altijd vreemd heeft gevonden dat hij niet op Live Aid stond.