Wereldsterren eren Jay-Z

- Nieuws

 Jay-Z
Wereldsterren eren Jay-Z

Meer dan 40 bekende personen citeren teksten van Jay-Z in een speciaal filmpje voor de rapper.

Op 30 oktober 2021 werden zes nieuwe namen toegevoegd aan de Rock And Roll Hall Of Fame, dé Amerikaanse eregalerij van de populaire muziek. Een van de artiesten die werden toegevoegd, was Jay-Z. De 51-jarige rapper haalde tussen 1997 en 2014 met vijftien hits de Top 40. Twee daarvan, Umbrella en Empire State Of Mind, werden nummer 2-hits.

Tijdens de inductieceremonie werd Shawn Carter, zoals de rapper in het dagelijks leven heet, geëerd met een speciaal zwart-witfilmpje. Daarin hebben meer dan 40 personen een tekstregel van de rapper ingesproken. Dit filmpje is sinds zondag te vinden op het officiële YouTubekanaal van de Rock And Roll Hall Of Fame. De titel van de video is The Times And Life Of Shawn Carter.

Het filmpje begint met een introductie door Jay-Z's echtgenote Beyoncé: "In my lifetime, more than a million rhymes, no joking". Daarna volgen tekstflarden van onder meer Rihanna, Alicia Keys, Lenny Kravitz, John Legend, Ed Sheeran, Queen Latifah, Puff Daddy en MC Lyte. In het filmpje komt ook Jay-Z's moeder Gloria Carter en dochter Blue Ivy voorbij. Zij citeren respectievelijk regels uit de songteksten van Family Feud en Ride Or Ride. Zijn 9-jarige dochter leest wel een gecensureerde versie van de tekst voor.

Ben jij een echte Jay-Z-kenner en herken jij alle lyrics van de rapper? Of pik je er alleen de Top 40-hit tussenuit? Waag een poging in onderstaande video.