Will.I.Am en Alanis Morissette gaan avatars jureren

- Nieuws

 Alanis Morissette Will.I.Am
Will.I.Am en Alanis Morissette gaan avatars jureren

Alanis Morissette, Will.I.Am en Grimes worden de juryleden in de nieuwe talentenjacht Alter Ego.

Komend najaar zendt de Amerikaanse zender Fox een nieuwe talentenjacht uit: Alter Ego. In deze serie zullen geen zangers, zangeressen of groepen beoordeeld worden, maar avatars. Dat zijn virtuele figuren die met behulp van motioncapturetechniek tot leven worden gewekt. Op die manier kan één iemand verantwoordelijk zijn voor de stem en gezichtsuitdrukking van een karaktertje en weer iemand anders voor de dansmoves. Daarmee worden twee talenten in één personage verenigd. Die personages hoeven trouwens niet per se een mens uit te beelden. Het kunnen net zo goed dieren, fantasiewezens of robots zijn. Hoewel het format is bedacht door John de Mol, komt het programma eerst in het buitenland op de televisie.

Gisteren werd bekend dat Alanis Morissette, Will.I.Am en Grimes in de jury zullen zitten. Will.I.Am heeft al veel ervaring in die rol, want hij is sinds 2012 coach in de Britse versie van The Voice. Alanis Morissette maakt in dit programma haar debuut als jurylid van een grote televisietalentenjacht. Van Grimes heb je misschien nog nooit gehoord. Deze Canadese muzikant en zangeres maakt al meer dan tien jaar elektronische popmuziek en is sinds 2018 de vriendin van Teslabaas Elon Musk. Zij is ook de moeder van hun inmiddels 1-jarige zoon X Æ A-Xii.

Van deze bijzondere talentenjacht zal ook een Nederlandse variant worden opgenomen. Deze zal in 2022 onder de naam Avastars worden uitgezonden op SBS6. Wie er in de Nederlandse jury zullen zetelen is nog niet bekend.

Will.I.Am heeft zelf overigens ook al een beetje ervaring als avatar. In 2010 verscheen hij kort als virtueel figuurtje in de videoclip van The Time - Dirty BIt van The Black Eyed Peas.