Deze Top 40-artiesten zongen ooit bij Kinderen Voor Kinderen

- Overig

 Kinderen Voor Kinderen Frizzle Sizzle Mason EliZe Meau
Deze Top 40-artiesten zongen ooit bij Kinderen Voor Kinderen

Twee weken geleden werd op Zapp de 42e editie van Kinderen Voor Kinderen uitgezonden. Deze week maakt een oud-lid van het koor haar opwachting in de Top 40. Weet jij om wie het gaat en wie haar voorgangers zijn? Ontdek het in onderstaand overzicht.

1. Frizzle Sizzle

In de boyband B-Brave zaten twee leden die ooit bij Kinderen Voor Kinderen zongen en oud-koorlid Iris van Kempen scoorde later een nummer 1-hit de groep XYP. In dit overzicht hebben we afzonderlijke leden van groepen geen aparte notering gegeven, maar om Frizzle Sizzle kunnen we natuurlijk niet heen. Deze meidengroep werd in 1984 opgericht door vier meiden die allemaal bij het koor hadden gezongen: Marjon Keller (KVK 2, 3 en 4), Mandy Huydts (KVK 2 en 3) en de zusjes Laura en Karin Vlasblom (KVK 2). Tijdens het liedje Verlegenheid uit 1981 stonden drie van de vier leden samen op het podium. Laura als soliste en Karin en Mandy (samen met een ander meisje) in het achtergrondkoortje. Frizzle Sizzle stond eind jaren 80 met drie hits in de Top 40, waaronder hun songfestivalinzending Alles Heeft Ritme en de Alarmschijf Talk It Over. Mandy scoorde in de zomer van 1989 ook nog een klein hitje met More Than I Can Say als helft van het duo Justian & Mandy.

2. EliZe

In 2004 was Elise van der Horst, alias EliZe, de eerste Kinderen Voor Kinderen-veteraan die als solozangeres in de Top 40 kwam. Haar debuuthit Shake werd geen groot succes, maar met de opvolger Automatic scoorde ze een top 10-hit. Daarna zou ze met nog vier hits in de Top 40 komen. Met haar zes hits is ze veruit het succesvolste ex-lid van het koor. Elise kwam al op 8-jarige leeftijd bij Kinderen Voor Kinderen en heeft op maar liefst 6 edities meegezongen, van KVK 12 tot en met 17. Tijdens haar laatste jaar bij het koor zou ze onsterfelijk worden met Het Tietenlied. Na haar doorbraak werd EliZe nog vaak herinnerd aan dit liedje. Dat is ook niet zo gek, want met bijna 3,5 miljoen views op YouTube is Het Tietenlied vaker bekeken dan eender welke andere video van EliZe. Vorig jaar ontboezemde de zangeres bij Koffietijd dat ze zich erbij heeft neergelegd dat dit liedje haar altijd zal blijven achtervolgen.

3. Mason

Iason Chronis is de enige jongen uit Kinderen Voor Kinderen die solo de Top 40 heeft gehaald. Dat deed hij niet als zanger, maar als dj. Onder de naam Mason haalde hij in 2007 de 17e plaats met Perfect (Exceeder). Dat was een mash-up van zijn eigen instrumentale track Exceeder uit 2006 en het nummer Perfect van de Amerikaanse rapster Princess Superstar uit 2005. Los van elkaar werden deze nummers geen hits, maar samengevoegd bleken ze een gouden combinatie. In de videoclip van Perfect (Exceeder) is Mason zelf niet te zien. Dat was wel het geval in de clip van Moeders Wil Is Wet uit Kinderen Voor Kinderen 8. In dat liedje, dat in 1987 de Tipparade haalde, zingt de 7-jarige Iason enkele stukjes solo en rent hij aan het einde van het liedje over de lange tafel. Iason bleef tot editie 12 bij het koor en kreeg ook enkele solo's. Die liedjes Net Als Opa (KVK 10) en Stipjes (KVK 12) zong hij zelfs helemaal in zijn eentje. Van alle koorloden die nadien de Top 40-hebben gehaald is hij degene die het langst heeft moeten wachten op zijn hitlijstdebuut: 16 jaar.

4. Meau

Vandaag kunnen we een nieuwe naam aan dit lijstje toevoegen. Meau Hewitt uit Weesp maakt vandaag haar Top 40-debuut met de single Dat Heb Jij Gedaan. De 21-jarige singer-songwriter begon haar zangcarrière in 2009 bij Kinderen Voor Kinderen. Toen ze 9 jaar was maakte ze voor het eerst haar opwachting in KVK 30. Een jaar later kreeg ze op het nummer Snoepje haar eerste solo en in 2011 mocht ze het liedje Jongensmeid op KVK 32 helemaal alleen zingen. Nadat Meau het koor verliet is ze nog verschillende keren op televisie te zien geweest. Zo zong ze in het koor van The Passion en dat van enkele Voice Of Holland-finales. Sinds 2020 is ze ook solo actief. Ze bracht al verschillende singles uit, zoals Kalmte en Weet, en nu heeft ze met het autobiografische nummer Dat Heb Jij Gedaan na zeven weken Tipparade haar eerste Top 40-hit te pakken. Bovendien werd ze twee weken geleden uitgeroepen tot 3FM Talent en werd bekend dat ze in januari mag optreden op Eurosonic Noorderslag. Meau lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan.