Coverafbeelding Queen - No-One But You (Only The Good Die Young)

Queen

No-One But You (Only The Good Die Young)

  • Statistieken
  •   3 weken
  •   26 piekpositie
  •   29 punten
  •   1997

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

De muzikale veelzijdigheid is kenmerkend voor deze band. De harmonieën en de interessante gelaagdheid in de arrangementen zijn wereldwijd bekend. Ook de krachtige liveoptredens van Queen maken altijd grote indruk op het publiek.

Hun debuut hit is Killer Queen. Met dit nummer komen ze voor het eerst in de Top 40. Ze staan 11 weken genoteerd en bereiken de derde plaats. In 1975 scoren ze met Bohemian Rhapsody hun eerste nummer 1 hit. Dit nummer keert in 1991 terug in de Top 40.


Queen groeit uit tot één van de meest succesvolle bands aller tijden en scoort maar liefst 6 nummer 1-hits.


In 1991 overlijdt Mercury aan een longontsteking, een gevolg van de ziekte Aids. John Deacon trekt zich steeds meer terug en stopt uiteindelijk met de band. De overige leden gaan verder. Zo brengen eerdere hits opnieuw uit met o.a. George Michael, Five en Paul Rodgers. In 2008 scoren ze hun 46e Top 40 hit. Sinds 2011 verzorgt Adam Lambert de vocalen die sindsdien Queen vergezeld op tournee.

In 2014 brengt Queen het album Queen Forever uit. Het album is een mix van niet eerder uitgebrachte “vergeten” nummers, eerder uitgebrachte nummers en een duet tussen Mercury en de in 2009 overleden Michael Jackson.


In 2018 verschijnt de film Bohemian Rhapsody in de bioscoop rond Queen en leadzanger Freddie Mercury. Het zorgt er 43 jaar na de release voor dat het nummer Bohemian Rhapsody opnieuw volledig in de schijnwerpers staat.
In het najaar van 2022 brengt de band Face It Alone uit, een nummer met daarop ook de stem van Freddie Mercury. De band liet weten dat ze het nummer eigenlijk een beetje waren 'vergeten'. Oorspronkelijk werd het in 1989 opgenomen voor het album The Miracle waar het uiteindelijk niet op is gekomen.

Songtekst

A hand above the water
An angel reaching for the sky
Is it raining in heaven -
Do you want us to cry?

And everywhere the broken-hearted
On every lonely avenue
No-one could reach them
No-one but you

One by one
Only the good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

Another tricky situation
A get to drowin' in the blues
And I find myself thinkin'
Well - what would you do?

Yes! - it was such an operation
Forever paying every due
Hell, you made a sensation
Oh you found a way through - and

One by one
Only the good die young
They're only flyin' too close to the sun
We'll remember -
Forever...

And now the party must be over
I guess we'll never understand
The sense of your leaving
Was it the way it was planned?

And so we grace another table
And raise our glasses one more time
There's a face at the window
And I ain't never, never sayin' goodbye...

One by one
Only the good die young
They're only flyin' too close to the sun
Cryin' for nothing
Cryin' for no-one
No-one but you

Songinformatie

Opgenomen door de 3 overgebleven Queen leden Brian May, Roger Taylor en John Deacon scoorde deze single eind 1997 in de Top 40. Nummer 26 en een verblijf van 3 weken in de Top 40 was het resultaat. In Engeland deed de single het stukken beter met een 13de plaats.In de Verenigde Staten werd het geen hit.

Trivia

Gitarist Brian May kreeg het idee voor het nummer na aanleiding van het overlijden van prinses Diana in augustus 1997. Uiteindelijk werd No-One But You ook een ode aan de overleden Queen zanger Freddie Mercury. Het nummer was oorspronkelijk bedoeld voor May's 2de solo album Another World. Maar hij sprak met drummer Roger Taylor over het nummer en samen vonden ze het beter klinken als een Queen track. No-One But You (met als subtitel Only The Good Die Young) was tevens ook de allerlaatste single waaraan bassist John Deacon meewerkte. Hij trok zich hierna terug uit de muziekwereld en heeft sindsdien niets meer van zich laten horen. De 2 overgebleven leden May en Taylor treden nog regelmatig onder de naam Queen op.
ArtiestQueen
Titel No-One But You (Only The Good Die Young)
Lengte 04:11
Componist(en) Brian May
Producer(s) Queen
Platenlabel Parlophone
Catalogusnr CDQUEEN 26
Hoogste positie UK 13
Album Queen Rocks


Positieverloop