Coverafbeelding Queen - One Vision
  • Statistieken
  •   5 weken
  •   21 piekpositie
  •   74 punten
  •   1985

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

De muzikale veelzijdigheid is kenmerkend voor deze band. De harmonieën en de interessante gelaagdheid in de arrangementen zijn wereldwijd bekend. Ook de krachtige liveoptredens van Queen maken altijd grote indruk op het publiek.

Hun debuut hit is Killer Queen. Met dit nummer komen ze voor het eerst in de Top 40. Ze staan 11 weken genoteerd en bereiken de derde plaats. In 1975 scoren ze met Bohemian Rhapsody hun eerste nummer 1 hit. Dit nummer keert in 1991 terug in de Top 40.


Queen groeit uit tot één van de meest succesvolle bands aller tijden en scoort maar liefst 6 nummer 1-hits.


In 1991 overlijdt Mercury aan een longontsteking, een gevolg van de ziekte Aids. John Deacon trekt zich steeds meer terug en stopt uiteindelijk met de band. De overige leden gaan verder. Zo brengen eerdere hits opnieuw uit met o.a. George Michael, Five en Paul Rodgers. In 2008 scoren ze hun 46e Top 40 hit. Sinds 2011 verzorgt Adam Lambert de vocalen die sindsdien Queen vergezeld op tournee.

In 2014 brengt Queen het album Queen Forever uit. Het album is een mix van niet eerder uitgebrachte “vergeten” nummers, eerder uitgebrachte nummers en een duet tussen Mercury en de in 2009 overleden Michael Jackson.


In 2018 verschijnt de film Bohemian Rhapsody in de bioscoop rond Queen en leadzanger Freddie Mercury. Het zorgt er 43 jaar na de release voor dat het nummer Bohemian Rhapsody opnieuw volledig in de schijnwerpers staat.
In het najaar van 2022 brengt de band Face It Alone uit, een nummer met daarop ook de stem van Freddie Mercury. De band liet weten dat ze het nummer eigenlijk een beetje waren 'vergeten'. Oorspronkelijk werd het in 1989 opgenomen voor het album The Miracle waar het uiteindelijk niet op is gekomen.

Songtekst

(God works in mysterious ways)

One man one goal one mission
One heart one goal just one solution
One flash of light yeah one god one vision

One flesh one bone
One true religion
One voice one hope
One real decision
Wowowowo gimme one vision

No wrong no right
I'm gonna tell you there's no black and no white
No blood no stain
All we need is one world wide vision

One flesh one bone
One true religion
One race one hope
One real decision
Wowowowo oh yeah oh yeah oh yeah

I had a dream
When I was young
A dream of sweet illusion
A glimpse of hope and unity
And visions of one sweet union
But a cold wind blows
And a dark rain falls
And in my heart it shows
Look what they've done to my dreams

So give me your hands
Give me your hearts
I'm ready
There's only one direction
One world one nation
Yeah one vision

No hate no fight
Just excitation
All through the night
It's a celebration wowowowo yeah

One one one one...
One vision...

One flesh one bone
One true religion
One voice one hope
One real decision

Gimme one light
Gimme one hope
Just gimme
One man one man
One bar one night
One day hey hey
Just gimme gimme gimme gimme
Fried chicken

Songinformatie

De eerste single in bijna een jaar na het geflopte It's A Hard Life verscheen in 1985 in de vorm van One Vision. In Engeland deed de single het erg goed met een 7de plaats, maar in de Verenigde Staten werd slechts een 52ste plaats behaald. In ons land kwam de plaat tot nummer 21.

Trivia

Waar was jij op 13 juli 1985? Misschien wel aan de buis gekluisterd, want die dag werd Live Aid gehouden. Georganiseerd door Bob Geldof voor Afrika traden die dag in zowel Engeland als de Verenigde Staten een scala aan grootheden op. Queen zat op dat moment in een diep dal en de bandleden zaten erover te denken om het bijltje erbij neer te gooien. Geldof bracht daar verandering in nadat hij de band vroeg om op te treden tijdens Live Aid. Na enige aarzeling ging Queen akkoord en gaf het beste optreden ooit. Geïnspireerd door hun grandioze comeback besloten ze One Vision te schrijven. De band was weer helemaal terug. One Vision verscheen een jaar later ook op het album A Kind Of Magic. Ook was de track te horen in de film Iron Eagle.
ArtiestQueen
 A-kant
Titel One Vision
Componist(en) Queen
Producer(s) Queen, Mack
 B-kant
Titel Blurred Vision
Componist(en) Queen
Producer(s) Queen, Mack
 
Platenlabel EMI
Catalogusnr 006-20 0886 7
Hoogste positie UK 7
Hoogste positie US 52
Album A Kind Of Magic


Positieverloop