Coverafbeelding Queen - Play The Game
  • Statistieken
  •   8 weken
  •   15 piekpositie
  •   153 punten
  •   1980

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

De muzikale veelzijdigheid is kenmerkend voor deze band. De harmonieën en de interessante gelaagdheid in de arrangementen zijn wereldwijd bekend. Ook de krachtige liveoptredens van Queen maken altijd grote indruk op het publiek.

Hun debuut hit is Killer Queen. Met dit nummer komen ze voor het eerst in de Top 40. Ze staan 11 weken genoteerd en bereiken de derde plaats. In 1975 scoren ze met Bohemian Rhapsody hun eerste nummer 1 hit. Dit nummer keert in 1991 terug in de Top 40.


Queen groeit uit tot één van de meest succesvolle bands aller tijden en scoort maar liefst 6 nummer 1-hits.


In 1991 overlijdt Mercury aan een longontsteking, een gevolg van de ziekte Aids. John Deacon trekt zich steeds meer terug en stopt uiteindelijk met de band. De overige leden gaan verder. Zo brengen eerdere hits opnieuw uit met o.a. George Michael, Five en Paul Rodgers. In 2008 scoren ze hun 46e Top 40 hit. Sinds 2011 verzorgt Adam Lambert de vocalen die sindsdien Queen vergezeld op tournee.

In 2014 brengt Queen het album Queen Forever uit. Het album is een mix van niet eerder uitgebrachte “vergeten” nummers, eerder uitgebrachte nummers en een duet tussen Mercury en de in 2009 overleden Michael Jackson.


In 2018 verschijnt de film Bohemian Rhapsody in de bioscoop rond Queen en leadzanger Freddie Mercury. Het zorgt er 43 jaar na de release voor dat het nummer Bohemian Rhapsody opnieuw volledig in de schijnwerpers staat.
In het najaar van 2022 brengt de band Face It Alone uit, een nummer met daarop ook de stem van Freddie Mercury. De band liet weten dat ze het nummer eigenlijk een beetje waren 'vergeten'. Oorspronkelijk werd het in 1989 opgenomen voor het album The Miracle waar het uiteindelijk niet op is gekomen.

Songtekst

Open up your mind and let me step inside
Rest your weary head and let your heart decide
It's so easy when you know the rules
It's so easy all you have to do
Is fall in love
Play the game
Ev'rybody play the game of love

When you're feelin' down and your resistance is low
Light another cigarette and let yourself go
This is your life
Don't play hard to get
It's a free world
All you have to do is fall in love
Play the game, ev'rybody play the game of love

My game of love has just begun
Love runs from my head down to my toes
My blood is pumping through my veins (play the game)
Driving me insane
Come come come come play the game play the game play the game play the game

Play the game, everybody play the game of love

This is your life - don't play hard to get
It's a free free world all you have to do is fall in love
Play the game yeah play the game of love
Your life - don't play hard to get
It's a free free world all you have to do is fall in love
Play the game - ev'rybody play the game...

Songinformatie

Play The Game was de 3de single release van het hitalbum The Game. Het verscheen in de zomer van 1980 en kwam met 8 weken Top 40 tot nummer 15. In England kwam de single één plaats hoger en in de Verenigde Staten kwam Play The Game net binnen de top 40 tot nummer 38.

Trivia

1980 was voor Queen een jaar van triomfen. De band was op dat moment op zijn hoogtepunt en dat bleek onder andere uit 2 nummer nummer 1 hits in de Verenigde Staten in slechts één jaar tijd. Ook het bijbehorende album The Game kwam zowel als in Engeland en de Verenigde Staten op de eerste plaats terecht. Queen was hot. Net als in de videoclip voor Crazy Little Thing Called Love speelde ook Brian May in de videoclip voor Play The Game niet op zijn eigen Red Special maar was er een Fender te zien. De b-kant A Human Body was een non-album track en alleen verkrijgbaar bij aanschaf van de single. Het is geschreven en gezongen door drummer Roger Taylor.
ArtiestQueen
 A-kant
Titel Play The Game
Lengte 03:27
Componist(en) Freddie Mercury
Producer(s) Queen
Engineer(s) Mack
 B-kant
Titel A Human Body
Lengte 03:40
Componist(en) Roger Taylor
Producer(s) Queen
Engineer(s) Mack
 
Platenlabel EMI
Catalogusnr 1A 006-63890
Hoogste positie UK 14
Hoogste positie US 38
Album The Game


Positieverloop