Coverafbeelding Queen - The Show Must Go On
  • Statistieken
  •   12 weken
  •   7 piekpositie
  •   300 punten
  •   1991

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

De muzikale veelzijdigheid is kenmerkend voor deze band. De harmonieën en de interessante gelaagdheid in de arrangementen zijn wereldwijd bekend. Ook de krachtige liveoptredens van Queen maken altijd grote indruk op het publiek.

Hun debuut hit is Killer Queen. Met dit nummer komen ze voor het eerst in de Top 40. Ze staan 11 weken genoteerd en bereiken de derde plaats. In 1975 scoren ze met Bohemian Rhapsody hun eerste nummer 1 hit. Dit nummer keert in 1991 terug in de Top 40.


Queen groeit uit tot één van de meest succesvolle bands aller tijden en scoort maar liefst 6 nummer 1-hits.


In 1991 overlijdt Mercury aan een longontsteking, een gevolg van de ziekte Aids. John Deacon trekt zich steeds meer terug en stopt uiteindelijk met de band. De overige leden gaan verder. Zo brengen eerdere hits opnieuw uit met o.a. George Michael, Five en Paul Rodgers. In 2008 scoren ze hun 46e Top 40 hit. Sinds 2011 verzorgt Adam Lambert de vocalen die sindsdien Queen vergezeld op tournee.

In 2014 brengt Queen het album Queen Forever uit. Het album is een mix van niet eerder uitgebrachte “vergeten” nummers, eerder uitgebrachte nummers en een duet tussen Mercury en de in 2009 overleden Michael Jackson.


In 2018 verschijnt de film Bohemian Rhapsody in de bioscoop rond Queen en leadzanger Freddie Mercury. Het zorgt er 43 jaar na de release voor dat het nummer Bohemian Rhapsody opnieuw volledig in de schijnwerpers staat.
In het najaar van 2022 brengt de band Face It Alone uit, een nummer met daarop ook de stem van Freddie Mercury. De band liet weten dat ze het nummer eigenlijk een beetje waren 'vergeten'. Oorspronkelijk werd het in 1989 opgenomen voor het album The Miracle waar het uiteindelijk niet op is gekomen.

Songtekst

Empty spaces - what are we waiting for
Abandoned places - I guess we know the score
On and on
Does anybody know what we are looking for

Another hero, another mindless crime
Behind the curtain, in the pantomime
Hold the line
Does anybody want to take it anymore

The show must go on
The show must go on
Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on

Whatever happens, I'll leave it all to chance
Another heartache, another failed romance
On and on
Does anybody know what we are living for
I guess I'm learning
I must be warmer now
I'll soon be turning round the corner now
Outside the dawn is breaking
But inside in the dark I'm aching to be free

The show must go on
The show must go on - yeah
Ooh inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on
Yeah oh oh oh

My soul is painted like the wings of butterflies
Fairy tales of yesterday will grow but never die
I can fly - my friends

The show must go on - yeah
The show must go on
I'll face it with a grin
I'm never giving in
On with the show

I'll top the bill, I'll overkill
I have to find the will to carry on
On with the
On with the show

The show must go on
Go on... [repeats] [fade]

Songinformatie

De plaat en z'n verhaal (i.e. een vrije vertaling):
't Is niet zo mooi wat ik om me heen zie. Ik zie mensen die stuurloos door het leven gaan, ze weten niet welke kant ze op moeten. Ik kan ze wel goed begrijpen, hoor, ik krijg er zelf ook steeds meer moeite mee. Want als ik weer eens lees in de krant over alweer een zinloze moord, dan heb ik automatisch weer genoeg van deze wereld. Op tv zie ik alleen maar eendagsvliegen die voor die ene dag een held zijn. En de mensen die het voor het zeggen hebben, spelen alleen maar toneel. Nee, dames en heren, het gaat niet goed zo, er is niet veel voor nodig om te zeggen dat we het niet langer meer moeten pikken. Maar ja, durven we dat ook? Want het leven moet wel gewoon door blijven gaan natuurlijk. En ondertussen heb ik het wel gezien: een teleurstelling hier, een gebroken hart daar, het kan me allemaal niks meer schelen. Dat hoeft ook niet, omdat ik langzaam maar zeker het einde voel naderen. Het zal niet lang meer duren voordat ik die ene definitieve afslag in m'n leven zal nemen. Ik zie 'm in de verte al opdoemen. En hopelijk reis ik dan naar een plek die beter is dan de plaats waar we nu met z'n allen leven. Het wordt tijd dat ik m'n masker afdoe. Het moment is aangebroken om me af te schminken. Ik kan alles van m'n gezicht vegen, maar m'n glimlach zal er altijd op blijven staan. Die houdt altijd stand, in tegenstelling tot de rest van m'n lichaam. Maar wees gerust, ook zonder mij gaat het leven door. Want je weet het, de voorstelling moet altijd doorgaan, wat er ook gebeurt.
ArtiestQueen
 A-kant
Titel The Show Must Go On
Lengte 4:31
Componist(en) Queen
Producer(s) Queen, David Richards
 B-kant
Titel Keep Yourself Alive
Lengte 3:46
Componist(en) Brian May
Producer(s) John Anthony, Roy Baker, Queen
 
Platenlabel Parlophone
Catalogusnr 016 20 4533 7
Hoogste positie UK 16
Hoogste positie US -
Album Innuendo


Positieverloop