Bananarama viert 40e verjaardag met nieuw album

- Releases

 Bananarama
Bananarama viert 40e verjaardag met nieuw album

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat de groep Bananarama voor het eerst in de Top 40 stond. Dat wordt gevierd met een nieuw album: Masquerade.

Bananarama debuteerde in 1982 met de single It Aint What You Do ...., die in Nederland een top 3-hit werd. Daarna volgden nog 10 Top 40-hits, waarvan de Shocking Blue-cover Venus in 1986 de grootste werd. De laatste hit van de groep was Movin' On uit 1992.

Tot 1992 was Bananarama een trio. Sindsdien bestaat de groep alleen nog uit Sara Dallin en Keren Woodward. Hoewel ze uit de schijnwerpers verdwenen, zijn ze al die jaren als duo onder de naam Bananarama doorgegaan. In 2019 verscheen het elfde studioalbum van Bananarama: In Stereo.

Nu is het het tijd voor album nummer 12: Masquerade. Op het album staan 11 tracks, waarvan de titeltrack vorige week als single is verschenen. Bijna alle nummers op het album zijn door Sara (60) en Keren (61) zelf geschreven, samen met hun producer Ian Masterson.

In een interview met Billboard vertellen de dames dat het eigenlijk de bedoeling was om in 2020 een ep'tje of zo uit te brengen, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Tijdens de tweede lockdown zijn Sara, Keren en Ian wat gaan schaven aan de nummers die op de plank lagen en zijn er ook wat tracks bij geschreven. Uiteindelijk bleek er voldoende materiaal voor een volledig album.

"We houden van electropop", aldus Sara. "We houden van dancemuziek, dus dat hebben we geprobeerd te combineren op één album. Omdat we het album in een korte tijd gemaakt hebben, denk ik dat er een goede samenhang is".

Hieronder zie je de videoclip van de titeltrack. Het album is verkrijgbaar op cd, lp en cassette en is uiteraard ook te streamen.