Bekende namen op Elvis-soundtrack

- Releases

 Elvis Presley Eminem Cee Lo Green Chris Isaak Stevie Nicks Doja Cat Måneskin Swae Lee Diplo
Bekende namen op Elvis-soundtrack

Donderdag gaat de langverwachte film Elvis van Baz Luhrmann in première. Een dag later verschijnt de officiële soundtrack. Daarop komen we naast Elvis Presley een boel bekende namen tegen.

Via Apple Music is de tracklist van de soundtrack al te vinden. Die bestaat uit 36 nummers. Op 20 tracks is Elvis zelf te horen. Het gaat dan niet om originele versies van zijn grote hits, maar om onbekendere nummers of nieuwe edits of remixes van zijn bekendere werk. Zo zien we een 'film edit' van Suspicious Minds, een 'film mix' van Burning Love en een remix van In The Ghetto staan.

Op de soundtrack staan covers en bewerkingen van Elvishits door andere artiesten. Zo hebben Stevie Nicks en Chris Isaak een versie opgenomen van Cotton Candy Land, een vergeten nummer dat Elvis in 1962 opnam voor de soundtrack van zijn film It Happened At The World's Fair. Daarnaast zijn ook recentere hitmakers als Doja Cat, Måneskin en Swae Lee & Diplo aan de gang gegaan met het oeuvre van The King Of Rock And Roll. Hun nummers zijn inmiddels al uitgebracht en via verschillende kanalen te beluisteren.

Ook Eminem leverde een bijdrage aan de soundtrack van Elvis. Samen met Cee Lo Green producer Dr. Dre maakte hij de track The King And I, waarop hij zichzelf vergelijkt met Elvis Presley. Deze track is afgelopen donderdag als single uitgebracht. The King And I is geen cover van een Elvisnummer, maar bevat wel een herkenbare sample uit het intro van Jailhouse Rock, die door het hele nummer heen gebruikt wordt. In het refreintje van Cee Lo Green is bovendien het einde van de coupletten van Jailhouse Rock te herkennen.