Brian Eno zingt samen met dochter

- Releases

 Roxy Music Passengers
Brian Eno zingt samen met dochter

Op 14 oktober verschijnt het album ForeverAndEverNoMore van Brian Eno. Woensdag verscheen als voorproefje het nummer Let It In. Daarop zingt hij samen met zijn dochter Darla Eno.

Brian Eno is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van ambient music en is vooral bekend van zijn instrumentale albums. De laatste keer dat hij zelf zong op een album was in 2005 op het album Another Day On Earth. Op het nieuwe nummer We Let It In is hij niet alleen te horen. Hij wordt ondersteund door zijn 31-jarige dochter Darla. Zij heeft in het verleden al vaker haar stem verleend aan projecten van haar vader, maar zover bekend zijn ze nog niet eerder samen te horen geweest. Ook Brians kleindochter Anya is betrokken bij We Let It In. Het handschrift dat te zien is in onderstaande lyric video is van haar.

In 1972 maakte Brian Eno zijn Top 40-debuut als lid van Roxy Music. Vanaf de jaren 80 scoorde hij verschillende hits als producer van Talking Heads en U2. Met die laatste groep vormde hij in 1995 de groep Passengers en scoorde hij een hit met Miss Sarajevo.