Christina Aguilera maakt comeback in het Spaans

- Releases

 Christina Aguilera
Christina Aguilera maakt comeback in het Spaans

21 jaar na het album Mi Reflejo komt Christina Aguilera binnenkort met haar tweede Spaanstalige album. Vrijdag verschijnt de eerste single Pa' Mis Muchachas.

De titel van de nieuwe single betekent 'Voor mijn meiden'. Het nummer is een samenwerking met de Argentijnse vocalisten Nicki Nicole en Nathy Peluso en met Becky G, die in 2016 met regionaal succes is overgeschakeld op Spaanstalig repertoire. Op Instagram geeft Christina Aguilera alvast een voorproefje van de videoclip.

View this post on Instagram

A post shared by Christina Aguilera (@xtina)

Het is niet voor het eerst dat de 40-jarige zangeres in het Spaans zingt. In 2000 bracht ze het album Mi Reflejo uit, dat met name succesvol was op de Spaanstalige markt. In de zomer van 2001 bereikte de single Falsas Esperanzas van dat album de Tipparade. Daarna heeft ze amper nog Spaanstalig werk uitgebracht.

Christina Aguilera stond tussen 1999 en 2014 met 21 hits in de Top 40. Bijna de helft daarvan belandde in de top 5. Op al haar hits zong ze in het Engels. In 2011 scoorde ze haar grootste hit dankzij haar bijdrage aan de nummer 1-hit Moves Like Jagger van Maroon 5. De laatste keer dat ze in de lijst stond, was met het nummer Say Something, een samenwerking met het duo A Great Big World. Misschien lukt het Christina om na bijna acht jaar haar comeback te maken in de Top 40 met Pa' Mis Muchachas, of zouden dat 'falsas esperanzas' (valse verwachtingen) zijn?