Coldplay deelt voorproefje van samenwerking met BTS

- Releases

 Coldplay BTS
Coldplay deelt voorproefje van samenwerking met BTS

Coldplay en BTS hebben samen een single opgenomen. Op TikTok delen beide bands een filmpje waarin een fragment van het nummer te horen is.

Het is niet de meeste voor de hand liggende combinatie die je zou verwachten: de gelikte rock van Coldplay met de catchy poptunes van BTS. Toch zou die zomaar binnenkort in de Top 40 kunnen staan, want maandag kondigde de Britse band aan dat hun volgende single een samenwerking met de Zuid-Koreaanse boyband zou zijn. My Universe is de titel.

Het nummer wordt de tweede single van het Coldplay-album Music Of The Spheres en werd net als zijn voorganger Higher Power mede gecomponeerd door de Zweedse topproducer Max Martin. De songtekst zou ook regels in het Koreaans bevatten. Mocht het nummer de Top 40 bereiken, dan is het voor het eerst dat BTS een hit scoort die gedeeltelijk in hun eigen taal gezongen is.

Higher Power stond dit jaar al 17 weken in de lijst en bereikte op een haar na de top 10. De laatste keer dat Coldplay in de top 10 stond, was in 2017 met Something Just Like This. Zou de Britse band dankzij deze samenwerking na 4½ jaar weer eens in het bovenste kwart van de lijst terecht kunnen komen?