Diana Ross en Tame Impala op nieuwe Minions-soundtrack

- Releases

 Diana Ross Tame Impala
Diana Ross en Tame Impala op nieuwe Minions-soundtrack

Vrijdag 20 mei verschijnt Turn Up The Sunshine! Diana Ross en Tame Impala namen deze jaren 70-pastiche op voor de soundtrack van Minions: The Rise Of Gru.

Minions: The Rise Of Gru is de opvolger van de animatiefilm Minions uit 2015. Op de soundtrack van die film waren verschillende nummers uit de jaren 60 te horen. Voor de opvolger gaan we vooruit naar de jaren 70. Verschillende grote en minder grote hits uit dit decennium zijn voor de nieuwe soundtrack in een nieuw jasje gestoken, waaronder Fly Like An Eagle van de Steve Miller Band, You're No Good van Linda Ronstadt en Cecilia van Simon & Garfunkel. Daarnaast komen er ook weer een paar nummers uit de jaren 60 voorbij.

View this post on Instagram

A post shared by Ms Ross ✨ (@dianaross)

De soundtrack bevat een paar tracks die speciaal voor de film zijn opgenomen. Een daarvan is Turn Up The Sunshine! dat wordt uitgevoerd door Diana Ross en Tame Impala. Het 15 seconden durend fragment dat Diana Ross op Instagram gedeeld heeft kenmerkt zich door een authentieke jaren 70-vibe. Het nummer - alsmede de rest van de soundtrack - is geproduceerd door Jack Antonoff.

Een andere oudgediende die op de soundtrack te horen is, is Verdine White. De bassist van Earth, Wind & Fire maakte samen met Brittany Howard van de Alabama Shakes een nieuwe versie van zijn hit Shining Star.

Turn Up The Sunshine! verschijnt op 20 mei als single. De rest van de soundtrack komt uit op 1 juli. Op die dag zal ook de film Minions: The Rise Of Gru in première gaan. Voor Diana Ross is het niet de eerste keer dat ze meewerkt aan de soundtrack voor een animatiefilm. In 1988 zong zij het nummer If We Hold On Together uit de film The Land Before Time, bij ons beter bekend onder de naam Platvoet En Zijn Vriendjes. Vier jaar later bereikte dit nummer de 35e plaats in de Nederlandse Top 40.