Icona Pop en Ultra Naté steken danceklassieker in nieuw jasje

- Releases

 Icona Pop Ultra Naté
Icona Pop en Ultra Naté steken danceklassieker in nieuw jasje

Ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de hit Free van Ultra Naté heeft de zangeres samen met Icona Pop een nieuwe versie van het nummer uitgebracht.

Komende september is het 25 jaar geleden dat de Amerikaanse zangeres Ultra Naté haar eerste en enige Top 40-hit scoorde met Free. Hoewel het nummer nooit hoger kwam dan de 29e plaats, is Free uitgegroeid tot een ware danceklassieker. Met name in lhbt-kringen wordt het nummer over vrijheid (You're free to do what you want to do) nog steeds omarmd.

De dames van Icona Pop vonden het hoog tijd voor een nieuwe versie. Het Zweedse duo kreeg toestemming van de inmiddels 54-jarige Ultra Naté. Sterker nog, de zangeres zingt zelf mee op de nieuwe versie. Volgens haar voelde de nieuwe interpretatie van Icona Pop meteen goed. De titel van de nieuwe versie is You're Free.

"You're Free is echt het soort interpretatie waar ik op gehoopt had", vertelt Ultra Naté in Rolling Stone. "Hij introduceert het nummer aan de volgende generatie clubgangers. Niet in het hokje nostalgie, maar heel erg als een track van nu. Het is heel belangrijk om een manier te vinden om de kloof te overbruggen als je met zo'n herkenbare klassieker te maken hebt. En geloof me, in de loop der jaren zijn er veel geweest die het geprobeerd hebben."

Icona Pop bestaat uit Caroline Hjelt en Aino Jawo. Je kunt ze kennen van hun hit I Love It. Met dat nummer bereikten ze in 2013 de 13e plaats in de Top 40. Dat nummer betekende tevens de eerste Top 40-hit van Charli XCX. Vooralsnog is I Love It de enige hit van het Zweedse duo.