Iggy Pop op nieuwe release Måneskin

- Releases

 Iggy Pop Måneskin
Iggy Pop op nieuwe release Måneskin

Måneskin heeft een nieuwe versie van I Wanna Be Your Slave uitgebracht met de vocalen van Iggy Pop.

Sinds 2017 duikt het fenomeen steeds vaker op: artiesten brengen een paar maanden nadat hun nieuwe track op de markt is een nieuwe versie, waarbij de vocalen van weer een andere artiest zijn toegevoegd. Justin Bieber deed het bij Despacito en Bad Guy, Beyoncé deed het bij Mi Gente en Perfect. In veel gevallen helpt het bij de hitparaderesultaten, zoals momenteel te zien is bij de track Adem Je In van S10, waarvan onlangs een nieuwe versie met raps van Frenna en Kevin verscheen.

Billy Ray Cyrus bewees na zijn bijdrage aan Old Town Road van Lil Nas X in 2019 al dat het ook een manier is voor 50+'ers om een comeback in de Top 40 te maken. Of dat ook voor 70+'ers geldt, zullen we de komende weken gaan merken. De 74-jarige Godfather Of Punk Iggy Pop heeft namelijk een bijdrage geleverd aan de track I Wanna Be Your Slave van songfestivalwinnaar Måneskin, die al zeven weken in de Tipparade staat te popelen om zijn Top 40-debuut te maken. Is dit het zetje dat de track nodig heeft om de overstap naar de Top 40 te maken?

Iggy Pop stond tussen 1977 en 1990 drie keer in de Top 40. Daarvan zijn zijn top 5-hits Lust For Life en Candy het bekendst. Als Iggy Pop de Top 40 weet te halen, dan komt hij in de top 10 van oudste artiesten die ooit in de lijst hebben gestaan. Dit lijstje wordt sinds 2011 aangevoerd door Tony Bennett die op zijn 85e zijn Top 40-debuut maakte met Body And Soul, een duet met Amy Winehouse.

Hieronder hoor je de nieuwe versie van I Wanna Be Your Slave, die sinds vandaag is te downloaden en te streamen. Het is overigens niet voor het eerst dat Iggy Pop in een songtekst zingt dat hij een onderdanige rol wil vervullen. De eerste single die hij in 1969 uitbracht met zijn band The Stooges heette I Wanna Be Your Dog.