Julian Lennon-cover van Imagine als single verschenen

- Releases

 Julian Lennon John Lennon
Julian Lennon-cover van Imagine als single verschenen

Sinds woensdag 1 juni is Imagine van Julian Lennon op de streaming- en downloadplatforms te vinden. Een deel van de opbrengst is bestemd voor Oekraïense vluchtelingen.

In het verleden heeft Julian Lennon, zoon van de in 1980 vermoorde ex-Beatle John Lennon, aangegeven dat hij de beroemde klassieker van zijn vader pas in het openbaar zou zingen wanneer de wereld zou vergaan. Toch vertolkte hij twee maanden geleden het nummer Imagine tijdens de Stand Up For Ukraine Campaign, die werd uitgezonden vanuit Polen. "De oorlog in Oekraïne is een onvoorstelbare tragedie", aldus de 59-jarige zanger. "Als mens en als artiest voelde ik de noodzaak om te reageren op de meest betekenisvolle manier die mogelijk was."

Nu is Julians cover van Imagine als single verschenen. in tegenstelling tot de pianobegeleiding op de oorspronkelijk uitvoering van zijn vader, wordt Julians stem enkel ondersteund door akoestische gitaar. Die wordt bespeeld door Nuno Bettencourt, de gitarist van Extreme, die voor zijn bijdrage aan deze opname ook een credit op single heeft gekregen. Aan het einde zingt hij zelfs een stukje mee. Een deel van de opbrengst gaat via Julians eigen White Feather Foundation naar Oekraïense vluchtelingen.

De oorspronkelijke versie van Imagine werd tweemaal een hit. In de herfst van 1971 bereikte het nummer de zesde plaats in de Top 40. In februari 1981, twee maanden na de moord op John Lennon, kwam het nummer dankzij een heruitgave van de single opnieuw in de lijst. Deze keer kwam Imagine zelfs tot de vijfde plek. Het nummer is daarna door veel artiesten gecoverd, maar het haalde nooit meer de Top 40. Mogelijk lukt het Julian om met het nummer in de voetsporen van zijn vader te treden.

Julian Lennon scoorde tot op heden twee Top 40-hits. In 1984 scoorde hij een top 10-hit met Too Late For Goodbyes en in 1991 haalde hij de 15e plaats met Saltwater.