Nieuwe single van Red Hot Chili Peppers

- Releases

 Red Hot Chili Peppers
Nieuwe single van Red Hot Chili Peppers

Vrijdag is Tippa My Tongue verschenen. Het is de eerste single van het nieuwe Red Hot Chili Peppers-album dat in oktober uitkomt.

Tippa My Tongue is de opvolger van These Are The Ways, de tweede single van het album Unlimited Love, die in april drie weken in de Tipparade stond. Net als bij die single is de videoclip geregisseerd door Malia James. Het is nog geen halfjaar geleden dat dat Unlimited Love werd uitgebracht en nu staat voor 14 oktober al weer het volgende album gepland. Het nieuwe album krijgt de titel Return Of The Dream Canteen. Het is voor het eerst in de bijna 40-jarige geschiedenis van de band dat ze binnen één jaar twee albums uitbrengen.

View this post on Instagram

A post shared by Red Hot Chili Peppers (@chilipeppers)

Dat de twee albums elkaar zo snel opvolgen, is niet zo vreemd. De nummers van dit album zijn namelijk opgenomen tijdens dezelfde opnamesessies als die voor Unlimited Love. Tippa My Tongue en Return Of The Dream Canteen zijn geproduceerd door Rick Rubin. Hij is de vaste producer van de groep en was als zodanig ook verantwoordelijk voor 14 van de 15 Top 40-hits van de Red Hot Chili Peppers.

De laatste keer dat de Peppers in de Top 40 stonden, was in 2016. Toen haalde de door Danger Mouse geproduceerde single Dark Necessities de 35e plaats. De grootse hit van de groep is nog altijd Under The Bridge, de enige nummer 1-hit van de Red Hot Chili Peppers.