Nieuwe supergroep brengt album uit

- Releases

 Nirvana ((USA)) Pearl Jam Soundgarden
Nieuwe supergroep brengt album uit

De groep bestaat uit leden van Nirvana, Soundgarden en Pearl Jam.

Een bijzonder album werd maandag uit het niets uitgebracht. Het gaat om het eerste album van 3rd Secret, een supergroep die bestaat uit leden van verschillende bekende rockbands. Zo werkte onder anderen Nirvana-bassist Krist Novoselic, Soundgarden-gitarist Kim Thayil en Pearl Jam-drummer Matt Cameron eraan mee. Vocalen komen van Jillian Raye en Jennifer Johnson met wie Novoselic in de band Giant In The Trees zit.

Het album heet dan ook 3rd Secret en bevat 11 tracks die te streamen zijn op Spotify, Youtube en Amazon Music. In februari liet de Nirvana-bassist ook al blijken met iets bezig te zijn. “Heel druk met een plaat afmaken, maar het is een geheim, dus zeg het tegen niemand”, tweette Novoselic toen, refererend naar de bandnaam. Dat het om deze supergroep zou gaan, was tot deze week nog totaal niet duidelijk.

Op de nieuwe website van de band is een enthousiaste aankondiging van het album te lezen: “Leer het geheim kennen! Ons nieuwe album is nu uit op je favoriete streaming service”. Ook schijnen er problemen te zijn met de beschikbaarheid van het album op Apple Music. “Ben alsjeblieft geduldig. Het werk is zaterdag geüpload en heeft wat tijd nodig om bij streaming platforms te landen. We raden aan op YouTube te luisteren tot het album op je favoriete streaming service verschijnt”.