Oliver Heldens en Nile Rodgers coveren Kiss

- Releases

 Oliver Heldens Nile Rodgers Kiss
Oliver Heldens en Nile Rodgers coveren Kiss

De Nederlandse dj Oliver Heldens heeft een cover van de Kiss-klassieker I Was Made For Lovin' You gemaakt. Op de track is ook een bijdrage van topgitarist Nile Rodgers te horen.

In de zomer van 1979 stond de Amerikaanse band Kiss vier weken op nummer 1 met I Was Made For Lovin' You, een nummer dat niet echt tekenend was voor hun repertoire, maar wel uitgroeide tot een klassieker. Eerder dat jaar scoorde Nile Rodgers als lid van Chic een nummer 2-hit met Le Freak. Nu Is Nile Rodgers als gitarist te horen op een cover van I Was Made For Lovin' You. En dat terwijl hij dat bij het inspelen van zijn partij nog niet eens wist.

Oliver Heldens verklaart: "Toen ik in 2015 de sterk op funk en disco geïnspireerde baslijn voor deze track schreef, wist ik dat het een van mijn beste baslijntjes sinds Gecko was en ik moest hem gewoon naar mijn muzikale held Nile Rodgers sturen. Hij vond hem ook goed en zegende de track met zijn typische jamming electricfunkgitaarspel, hetgeen voor mij een droom was die werkelijkheid werd. Het vinden van de juiste vocalen was echter een moeilijke klus. Ik heb met meer dan 12 bijdrages van verschillende singer-songwriters geëxperimenteerd, maar uiteindelijk bleek de hook van Kiss' iconische hit I Was Made For Lovin' You een perfecte combinatie."

De track is ingezongen door het House Gospel Choir, een Engels gospelkoor met meer dan 150 leden dat gespecialiseerd is in gospelbijdragen aan dancetracks. Oliver Heldens stond tussen 2014 en 2019 met vijf hits in de Top 40, zijn vooralsnog laatste hit Turn Me On is tevens zijn grootste hitsucces. Ook in deze track verwerkte hij een oude hit: Don't Go van Yazoo.