Pete Townshend releaset benefietsingle

- Releases

 Pete Townshend
Pete Townshend releaset benefietsingle

The Who-gitarist heeft vrijdag een nieuwe single uitgebracht. Het nummer heet Can't Outrun The Truth en een deel van de opbrengst gaat naar Teenage Cancer Trust, een Britse liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor jongeren met kanker.

Can't Outrun The Truth werd geschreven en geproduceerd door Charlie Pepper. Dat is een pseudoniem van Petes echtgenote Rachel Fuller. De opname vond plaats in september 2021, in Petes eigen thuisstudio. De coronalockdowns vormden de inspiratie voor dit Johnny Cash-achtige nummer. Can't Outrun The Truth gaat over de mentale impact van lockdowns op mensen en hoe het gebrek aan sociaal contact kan leiden tot gevoelens van isolatie en somberheid.

Van de opbrengt van elke digitiale download gaat ongeveer 10 cent naar het Teenage Cancer Trust. Van de vinylverkoop van deze single gaat zelfs 100% naar dit goede doel.

Volgens het persbericht is Can't Outun The Truth de eerste solosingle van Pete Townshend in 29 jaar. Dat is gerekend vanaf de single Don't Try to Make Me Real van zijn laatste studioalbum album Psychoderelict uit 1993. Nadien bracht hij nog wel andere nummers uit. De laatste keer dat er nieuw materiaal verscheen van de inmiddels 77-gitarist, was in 2015. Toen kwam zijn verzamelalbum Tuancy uit, met daarop twee nieuwe nummers: Guantanamo en How Can I Help You.

Na zijn 21 hits als gitarist van The Who, scoorde Pete Townshend in 1985 één solohit in de Nederlandse Top 40. Face The Face bereikte in januari 1986 de negende plaats.