Santana en Rob Thomas werken weer samen

- Releases

 Santana Rob Thomas
Santana en Rob Thomas werken weer samen

22 jaar na Smooth heeft Santana weer een nummer uitgebracht met de zanger van Matchbox Twenty.

Op 15 oktober verschijnt Blessings And Miracles, het nieuwe album van de inmiddels 74-jarige gitarist Santana. Daarop werkt hij samen met veel bekende artiesten als Steve Winwood, Chris Stapleton en G-Eazy. Woensdag verscheen de eerste single van dit album: Move. Dit nummer wordt gezongen door Rob Thomas van Matchbox Twenty. In 2000 stonden de twee muzikanten ook al samen in de Top 40 met het nummer Smooth.

Smooth, afkomstig van Santana's hitalbum Supernatural, was destijds niet meer dan een bescheiden succesje in ons land. Aanvankelijk kwam het nummer niet verder dan  de Tipparade, maar na het succes van de Santana's opvolger Maria Maria, kwam het toch nog in de Top 40 binnen. Santana en Rob moesten echter genoegen nemen met twee weekjes in de lijst en nummer 37 als hoogst bereikte positie. In Amerika was dat wel even anders. Daar stond Smooth 12 weken lang op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 en was het veruit de langst genoteerde nummer 1-hit van 1999.

Smooth kwam destijds wat moeizaam tot stand, omdat Carlos Santana niet direct overtuigd was van de kwaliteit van het nummer. Over Move was de gitarist wel direct enthousiast. Rob Thomas had Move samen met de band American Authors geschreven als instrumentaal nummer en had aan Santana gevraagd of hij de gitarist wilde zijn. "Toen ik het hoorde, zei ik: 'Dit is een krachtig zomerlied'," aldus de muzikant volgens de website van Rolling Stone. Santana was zelfs zo enthousiast dat hij Move voor zijn eigen album wilde hebben. Daar ging Rob Thomas mee akkoord.

Zaterdag zullen de heren hoogstwaarschijnlijk Move en Smooth allebei spelen tijdens het grootse We Love NYC-concert in New York, dat de heropening van de stad moet inluiden na alle beperkende coronamaatregelen. Tijdens dat concert zullen ook Bruce Springsteen, Paul Simon, The Killers en nog heel veel meer grote namen optreden.