Soulsister komt met nieuwe muziek

- Releases

 Soulsister
Soulsister komt met nieuwe muziek

Vrijdag verschijnt de single Something I Need To Know, de eerste single van het Belgische duo in tien jaar tijd.

Midden jaren 80 richtten Paul Michiels en Jan Leyers de groep Soulsister op. In 1988 scoorden zij hun eerste hit met The Way To Your Heart, die zowel in Vlaanderen als in Nederland de top 10 bereikte. In 1993 scoorde Soulsister nog een tweede hit in ons land, maar Broken kwam niet verder dan de 31e plaats. Twee jaar later ging het duo uit elkaar.

In 2007 keerde Soulsister weer terug op het podium en in 2008 verscheen het comebackalbum Closer. Hoewel ze sindsdien niet meer uit elkaar gegaan zijn, is er na de single Fading Into You geen nieuw werk meer verschenen van het duo. Daar komt nu na tien jaar verandering in. Op Something I Need To Know zingen Paul (73) en Jan (63) over een stukgelopen relatie.

De twee mannen waren twee jaar geleden al begonnen aan het schrijven van nieuwe muziek, maar hebben vanwege de coronacrisis een tijdje gewacht met het uitbrengen ervan. Hun nieuwe nummers zijn geproduceerd door Jasper Maekelberg. Hij is een schoonzoon van Jan en produceerde onder meer de laatste twee albums van de Belgische band Balthazar.