Ten Sharp viert verjaardag van hun wereldhit

- Releases

 Ten Sharp
Ten Sharp viert verjaardag van hun wereldhit

Dit jaar is het 30 jaar geleden dat de hit You van Ten Sharp uitgroeide tot een wereldhit. Bovendien werkt het muzikale duo precies veertig jaar samen. Dit viert Ten Sharp met een speciale compilatie-lp: Their Ultimate Collection.

De samenwerking van Marcel Kapteijn en Niels Hermes begon in 1982 in de band Streets, waaruit een aantal jaar later Ten Sharp ontstond. Na een aantal redelijk succesvolle singles in de jaren tachtig verscheen in 1991 hun eerste album Under The Water-Line. De eerste single van dat album, You, werd in 1992 een wereldwijd succes. You stond in Frankrijk, Zweden en Noorwegen wekenlang op één. In andere Europese landen stond de single wekenlang in de top 10 en ook in Zuid-Amerika en Oost-Europa was het nummer ongekend populair. You werd uiteindelijk één van de grootste internationale hits van Nederlandse bodem.

Het duo viert de dertigste verjaardag van You en hun veertigjarige samenwerking met het uitbrengen van een gekleurde, 180 grams-lp. Op Ten Sharp - Their Ultimate Collection staan de grootste hits van Ten Sharp uit de jaren tachtig en negentig. Naast You staan op de lp onder meer Japanese Lovesong, Rich Man, Ain't My Beating Heart, Dreamhome (Dream On), Rumours In The City, One Love en de kerstsingle When The Snow Falls.

Tegelijk met het uitkomen van de lp is ook de hele catalogus van Ten Sharp beschikbaar gesteld op streamingdiensten. Naast alle oorspronkelijke albums zijn ook diverse speciale uitvoeringen van de tracks digitaal te beluisteren. Daarnaast zijn ook twee nieuwe compilatiealbums verschenen: … And More en Early Days.

Ten Sharp: "Nog steeds zijn we dankbaar voor de prachtige ervaringen die de explosie van You ons heeft opgeleverd. Super dat ons muzikaal verleden nu ook voor iedereen digitaal toegankelijk is én bekroond wordt met een lp, net zo vinyl als onze eerste single!"

Na You bracht Ten Sharp nog vijf albums uit. In 2003 verscheen de laatste (Stay). Bij gelegenheid treedt het duo nog samen op, zoals vorig jaar in een tv-show op de Duitse zender ZDF. Via sound-factory.nl zijn gesigneerde exemplaren van Ten Sharp - Their Ultimate Collection te bestellen. Het gaat om een beperkte oplage van 200 exemplaren.