Coverafbeelding Snelle - Niks Mee Te Maken
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   2022

Artiestinformatie

Geboortedatum   03-10-1995
Land   Nederland

Lars Bos groeit op in Gorssel en volgde een muzikale studie op de Herman Brood Academie. In 2016 weet hij te verrassen met de release van de ep De Vier.


Hij heeft een tijd lang best moeite gehad met de Nederlandse rapscene en had toen ook weinig inspiratie. In 2019 brengt hij de EP Beetje Bij Beetje uit met daarop ook tracks met Jebroer en Raw Roet en ook doet hij een uitverkochte tournee. De openingstrack Scars is de track die veelvuldig wordt opgepakt en zijn eerste Top 40-hit wordt. In het voorjaar maakt hij met Frenna de track Plankgas dat uitgroeit tot zijn grootste Top 40-hit. Met Reünie staat hij in oktober 2019 voor het eerst op nummer 1. Ondertussen is dan ook Lippenstift, een samenwerking met Marco Borsato en John Ewbank, verschenen. Die maand sleept hij ook een nominatie binnen voor een MTV Europe Music Award. Hij wordt in oktober de eerste Nederlandse artiest ooit die met twee gelijktijdige hits in de top 3 staat via Reünie en Lippenstift.


Op 24 oktober brengt hij, in de maand dat hij 24 is geworden, zijn debuutalbum Vierentwintig uit. De track Ze Kent Mij, waarop ook Yade Lauren te horen is, wordt zijn volgende Top 40-hit. Voor de bioscoopfilm Project Gio maakt hij met Esko de track Omhoog. Die track blijft steken in de Tipparade. Hij start 2020 met de release van het nummer Smoorverliefd dat de Top 40 voor drie weken weet aan te voeren. In maart maakt hij met Frenna en Ronnie Flex de track Venus. Diezelfde maand maakt hij met Davina Michelle het nummer 17 Miljoen Mensen, een bewerking van de eerdere nummer 1-hit van Fluitsma & Van Tijn. Het levert Snelle zijn derde nummer 1-hit op. Op dat moment verschijnt ook de track Verliezen Met Jullie, een nummer dat hij met Pjotr en Okke Punt maakt. Met Kleur verschijnt er begin juni weer een solotrack van Snelle.


In de tweede helft van 2020 keert hij met Suzan & Freek terug naar zijn geboortestreek in De Overkant. Ook maakt hij opnieuw een track met Ronnie Flex, De Schuur. In november verschijnt de EP Sebastiaan met daarop ook samenwerkingen met Glen Faria (Generatie Y) en Thomas Acda (Papa Heeft Weer Wat Gelezen).

Eind 2020 werd de eerste documentaire over Snelle aangekondigd. Deze zal te zien zijn op Netflix in 2021 met de titel Snelle: Zonder Jas Naar Buiten.Met de single Blijven Slapen kan Snelle begin 2021 ook een samenwerking met Maan op zijn naam schrijven. Door de pandemie is er een afname van aanmeldingen bij voetbalverenigingen, daarom besloot de KNVB en Oranje de hulp in te roepen van Snelle. Eind mei brengt hij nummer Limonade uit dat tevens de de titel is van de campagne. Tegen het einde van het jaar dropt hij de track In Mijn Bloed.
Halverwege maart 2022 komt Snelle met maar liefst twee nieuwe singles, Pizza Met Ananas en Niks Mee Te Maken. Samen met de Vlaamse zanger Metejoor brengt hij het nummer Kijk Ons Nou uit. Terwijl die track in de Tipparade staat weet zijn samenwerking met Ammar, De Laatste, ook een plekje in de Tipparade te bemachtigen. In november brengt hij het nummer 5 Voor 12 uit. In februari 2023 brengt hij zijn eerste werk van dat jaar uit met het nummer Terugweg.Songtekst

Zondagmiddag
Weet niet hoe laat
Ik gooi mijn kleren in de was
En ik staar
Naar het plafond of
Maar wat naar haar
Hoe ze loopt door mijn huis
Poedelnaakt

Ik drink mijn koffie
Misschien ga
Ik zo nog wel een blokkie om
Als ze slaapt
Maar ook niet verder dan
Het einde van de straat
Ik boek vandaag
Geen resultaat

Goededag, dit is de voicemail van nul-zes ...

Als de wereld vergaat vandaag
Heb ik er niks mee te maken
Maar is er nog vrede op aarde
Heb ik er niks aan bijgedragen
En ieder schot voor open doel
Laat ik gewoon aan mij voorbij
Want er is altijd wat te doen
Maar er is nooit een keer de tijd
Dus vandaag
Heb ik er niks mee te maken

Zondagavond
Gewoon tevreden
We rollen als de sushi
Die we eten in de dekens en zijn
Niet op de hoogte
Volledig in pak
Niet in de mode
Maar wel lekker warm
't Is gewoon te veel soms
Telefoon op stil en rond
Zeven uur ruil ik de eredivisie om
Voor een film die zij al tig keer heeft gezien
Konden we terug in de tijd
Dan was het weer zaterdagnacht
Jongens, wat een dag

Als de wereld vergaat vandaag
Heb ik er niks mee te maken
Maar is er nog vrede op aarde
Heb ik er niks aan bijgedragen
En ieder schot voor open doel
Laat ik gewoon aan mij voorbij
Want er is altijd wat te doen
Maar er is nooit een keer de tijd
Dus vandaag
Heb ik er niks mee te maken

Songinformatie

ArtiestSnelle
Titel Niks Mee Te Maken
Lengte 2:52
Componist(en) Vincent van den Ende · Lars Bos · Okke Punt · Julian Vahle · Sander de Bie
Producer(s) Avedon, Julian Vahle
Platenlabel RoQ 'n Rolla Music
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 18-03-2022


Positieverloop