Coverafbeelding Taylor Swift - Anti-Hero
  • Statistieken
  •   22 weken
  •   5 piekpositie
  •   710 punten
  •   2022

Artiestinformatie

Geboortedatum   13-12-1989
Land   Verenigde Staten

Taylor Swift schrijft al op jonge leeftijd gedichten, boeken en liedjes. Als ze elf jaar oud is geeft ze verschillende platenmaatschappijen demo’s met haar liedjes. Ze ontvangt veel afwijzingen en ook aanbiedingen waar ze niet op in wil gaan. In 2006 verschijnt haar eerste single, Tim McGraw, waarna ook haar titelloze debuutalbum een feit is.

Eind 2008 verschijnt haar tweede complete album, Fearless. De verkoop overtreft alle verwachtingen en ze is de best verkopende vrouwelijke artiest met een album in het tijdsbestek van één week. In het vroege voorjaar van 2009 debuteert Swift ook in de Top 40 als Love Story de 13e plaats weet te bereiken.

Het derde album van de zangeres is in 2010 een feit, Speak Now. Ze schrijft het nummer Safe And Sound voor de soundtrack bij de film The Hunger Games en wordt daarvoor met een Grammy onderscheiding. Red verschijnt in 2012 en levert Swift twee noteringen in de Top 40: We Are Never Ever Getting Back Together en haar grootste hit, I Knew You Were Trouble. Daarna scoort ze met 22 en Everything Has Changed (met Ed Sheeran) nog twee noteringen in de Tipparade.

Twee jaar na Red verschijnt op 28 oktober 2014 haar vijfde studioalbum, 1989. Met Shake It Off, dat als voorloper verschijnt, scoort ze de Alarmschijf en haar grootste Top 40-hit. De zangeres besluit in november dat haar nummers niet langer via streaming beschikbaar zijn.

Na Blank Space wordt Style Alarmschijf en is de derde single van het album 1989. In juni geeft Swift een concert in Amsterdam en aan het eind van de maand komt Bad Blood in de Top 40 terecht. Tijdens de MTV Video Music Awards eind augustus is ze opnieuw de grote winnaar en tegelijkertijd verschijnt de video bij haar nieuwe single Wildest Dreams.
2015 is een succesvol jaar voor de zangeres - ze wint prijs naar prijs en weet op Instagram haar aantal volgers te verdrievoudigen tot bijna 60 miljoen. Daarmee heeft ze de meeste volgers op Instagram. Op 31 december 2015 gaat de video van Out Of The Woods in premiere.

In 2016 werkt Swift in stilte aan nieuw materiaal en is ze sporadisch op een podium te zien. Wel lanceert ze, in samenwerking met AT&T haar eigen tv-kanaal, Taylor Swift Now. Eind december maakt ze, samen met Zayn, het nummer I Don't Wanna Live Forever voor de film Fifth Shades Darker. Haar zesde studioalbum, Reputation, verschijnt op 10 november 2017 en drie weken na die release ook op de verschillende streamingplatformen. Look What You Made Me Do, dat eind augustus verschijnt, breekt verschillende records. Zo wordt het de track die in de eerste 24 uur het meest wordt aangeklikt via streaming (8 miljoen keer) en de video wordt in de eerste 24 uur het meest bekeken (43 miljoen keer). Met Look What You Made Me Do pakt ze voor de zevende keer de Alarmschijf bij Radio 538. Gorgeous wordt de volgende track van het album die wordt opgepakt.
Op 12 januari 2018 verschijnt de video bij End Game, de track die ze samen met Ed Sheeran en Future maakte.

In 2019 verschijnt er nieuwe muziek van Taylor Swift via Me! (met Brendon Urie) en You Need To Calm Down. In de clip bij die laatste track is ook Katy Perry te zien. De twee hebben na ruim vijf jaar hun ruzie bijgelegd. In augustus mislukt de titeltrack van haar album, Lover. In november doet ze een nieuwe poging met dat nummer, dan met de aanvullende vocalen van Shawn Mendes.

Folklore is het achtste studioalbum dat Swift onverwachts uitbrengt in juli 2020. Cardigian is de eerste single van de coillectie van 16 nummers. Ook haar volgende album, Evermore, komt in december 2020 uit de lucht vallen. Van dat album wordt Willow één van de populaire tracks.
Door de onenigheid met haar voormalig platenlabel Big Machine Records over de masterrechten van haar eerste zes albums begon Swift met een heropname van het album Fearless. Deze kwam in april 2021 uit onder de naam Fearless (Taylor's Version). Dit deed ze ook met het album Red dat op 12 november verscheen onder de naam Red (Taylor’s Version). Ze bracht vlak daarna een korte film uit genaamd All Too Well, dat geïnspireerd werd door de tien-minutenversie van het haar single All Too Well. Swift heeft de film zelf geschreven en geregisseerd. Zelf is zij heel kort te zien in de film naast de acteurs Dylan O’Brien en Sadie Sink. Een dag later dropt ze de videoclip van de single I Bet You Think About Me. Ze wist hier haar beste vriendin Blake Lively voor te strikken als regisseur.
Begin februari 2022 werkt ze mee een remix van Ed Sheeran's nummer The Joker And The Queen. Beide artiesten plaatsten meerdere easter eggs (verborgen boodschappen) in eerdere clips van elkaar om hun samenwerking aan te kondigen.
Na al haar werk met het opnieuw opnemen van eerdere albums verschijnt in oktober van 2022 haar 10e studioalbum, Midnights. Anti-Hero is de eerste single van dat album. Ook het nummer Lavender Haze is populair bij het publiek.

Songtekst

I have this thing where I get older
But just never wiser
Midnights become my afternoons
When my depression works the graveyard shift
All of the people
I've ghosted stand there in the room

I should not be left to my own devices
They come with prices and vices
I end up in crisis
Tale as old as time

I wake up screaming from dreaming
One day I'll watch as you're leaving
Cause you got tired of my scheming
For the last time

It's me, hi
I'm the problem, it's me
At teatime
Everybody agrees
I'll stare directly at the sun
But never in the mirror
It must be exhausting
Always rooting for the anti-hero

Sometimes I feel like
Everybody is a sexy baby
And I'm a monster on the hill
Too big to hang out
Slowly lurching toward your favorite city
Pierced through the heart, but never killed

Did you hear my covert narcissism
I disguise as altruism
Like some kind of congressman
A tale as old as time

I wake up screaming from dreaming
One day I'll watch as you're leaving
And life will lose all its meaning
For the last time

It's me, hi
I'm the problem, it's me (I'm the problem, it's me)
At teatime
Everybody agrees
I'll stare directly at the sun
But never in the mirror
It must be exhausting
Always rooting for the anti-hero

I have this dream
My daughter-in-law kills me for the money
She thinks I left them in the will
The family gathers around and reads it
And then someone screams out
She's laughing up at us from hell

It's me, hi
I'm the problem, it's me
It's me, hi
I'm the problem, it's me
It's me, hi
Everybody agrees, everybody agrees

It's me, hi (Hi)
I'm the problem, it's me (I'm the problem, it's me)
At teatime (Teatime)
Everybody agrees (Everybody agrees)
I'll stare directly at the sun
But never in the mirror
It must be exhausting
Always rooting for the anti-hero

Songinformatie

ArtiestTaylor Swift
Titel Anti-Hero
Lengte 3:20
Componist(en) Jack Antonoff · Taylor Swift
Producer(s) Jack Antonoff, Taylor Swift
Engineer(s) Laura Sisk, Jack Antonoff, Jon Gautier / Assistant Recording Engineers: Megan Searl, Jon Sher, John Rooney
Mixage Șerban Ghenea / Assistant Mixing Engineer: Bryce Bordone
Platenlabel Republic Records
Catalogusnr digitale albumtrack
Releasedatum 21-10-2022
Hoogste positie UK 1
Hoogste positie US 1
Album Midnights


Positieverloop