Tipparade

week 20 (20 mei 2023)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


33 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Rob Ester Ester
Rob Ester Ester  - 
@Sander Ja het is echt de schuld van Q dat Shakira geen hits scoort in Nederland, want 538 draait het wel. O nee wacht. Maar ze scoort wel hits in de ons omringende landen UK, Duitsland, België, etc... O nee wacht.
Top 40 profiel van Sjoerd
Sjoerd  - 
Waar blijft Anastacia met Best Days?! Echt een geweldig nummer!
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
deze nummers zijn geen hits geworden bedoelde ik
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
al met al is het prima om deze nummers van bijvoorbeeld Shakira goede nummers te vinden, maar het is de Top 40 van Nederland, . deze hits zijn geen hit geworden omdat Nederland ze niet heeft opgepakt. het is vrij simpel als je erover nadenkt tbh
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
is er een programmaatje dat je kunt gebruiken om de stem van iemand uit een liedje te halen wil wel eens horen hoe slecht dont you worry klink als shakira's stem er uit gehaald word. dan was het vast nooit ene hit geworden.
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
Q blijft wel degelijk de top 40 hosten, en dat verdienen ze dubbel en dwars. ik ben groot voorstander dat ze er blijven
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@questrequested er is een groot verschil of je gast artiest bent of met een eigen nummer scoort. Ga mij dan eens vertellen waarom een samenwerking wel scoort en eigen werk niet Shakira brengt echt geen troep uit Te Felicito had echt alles om een hot te worden. Dit ligt echt puur bij de radiostations. Ik ben er zelf ook een voorstander van dat de top 40 vertekt bij Q. Q verpest de hele top 40.
Top 40 profiel van Matthijs Fidder
Matthijs Fidder  - 
Mijn stemlijst deze week: 1. Because of you - Gustaph, 2. La vida - The Boy Next Door, Belle Perez, Xerxes, 3. 22 - Meau 4. Hallelujah - Rosa Linn 5. Amalia - Wesly Bronkhorst Mijn tip is er eentje die heel hard gaat op YouTube Fata Morgana - K3
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
tsja smaken verschillen. persoonlijk vind ik Glad U Came echt verschrikkelijk, dus ben wel blij dat het niet opgepikt wordt. wat betreft de rest van de claims.. nee...er zijn redelijk wat oudere artiesten die terugkomen met een hit. bijvoorbeeld Shakira met Don't you worry vorig jaar (kan me niet schelen dat het een samenwerking is, Shakira was net zo goed te horen op de track en was dus net zo goed een nummer van Shakira). Linkin Park met Lost, Whitney Houston heeft een paar jaar geleden ook met Higher Love in de top 40 gestaan. en dat is dan nog maar een paar die ik op noem hier. er zijn er heus nog wel wat meer.
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
@masis hoe kotm englebewaarder dan nu op #6 terecht ZONDER airplay o pQ&538?
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Jason Derulo met Glad U Came. Heerlijk nummer ook. Er is geen reden om dit nummer niet op de playlist te zetten, maar toch wordt het genegeerd. Gewoon... zomaar. 538 & Q-Music bepalen wat de hits worden. Hoe goed en hitgevoelig een nummer ook is.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Erik R & Sander: Kylie Minogue gaan we helaas niet terugzien in de top 40. Zulke acts zullen helaas nooit meer worden gedraaid door q music en 538 hoe goed hun nieuwe muziek ook is. Vorig jaar kwam Shania Twain ook terug met een knaller, maar werd niet opgepikt. De meeste acts uit de 90s en 00s worden geboycot en zullen we nooit meer een hit zien scoren. Zelfde geldt voor acts als Celine Dion, Anastacia, Jennifer Lopez, Gwen Stefani, Christina Aguilera. Erg jammer.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Gaat Rita Ora met dit heerlijke nummer serieus floppen? Het is toch ongelofelijk dit. Zoveel goede nummers die dit jaar floppen. Snap er helemaal niks meer van. Ondertussen weten we nu al dat Suzan & Freek de top 40 gaan halen.
Top 40 profiel van Obama Achternaam
Obama Achternaam  - 
Had graag de nieuwe single van daft punk gezien ‘Infinity Repeating’. Toch een zeer goed nummer vergeleken met de rest wat hier in de tipparade staat. Misschien volgende week?
Top 40 profiel van Erik Bolks
Erik Bolks  - 
Neem aan dat Queen of the Kings na twee weken er weer uit zal zijn en dan niet richting de top 40 maar vergetelheid kleuterpop. Käärijä wordt interessant of die zijn massale publieksstem kan omzetten naar een top 40 succesje. Lang geleden dat we een plaat in het Fins in de top 40 gehad hebben, als we dat al eens gehad hebben. Denk het niet eerlijk gezegd. Cha Cha Cha is nou ook niet bepaald radiovriendelijk en moest het vooral van het visuele effect hebben. Ook Loreen Ie ik volgende week wel weer terug vallen naar een lag top 10 notering om vervolgens nog een paar weken in de top 40 te blijven hangen. Radiostations zijn nooit heel songfestivalvriendelijk geweest.
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
De stemmen voor deze week: 1. Becky Hill & Lewis Thompson - Side effects 2. The Indien - Be yours 3. Thirty Seconds to Mars - Stuck 4. Shouse & David Guetta - Live without love 5. The Boy Next Door, Belle Perez & Xerxes - La vida
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Nieuwe binnenkomers: Käärijä vindt ik persoonlijk helemaal niks, Alessandra heeft een aardig nummer (doet me denken aan Ava Max?), Dystinct niet mijn smaak, Becky G voorlopig nog geen mening over, Froukje TOPnummer, Julian Cross klinkt aardig, voor wat Miley betreft ben ik inmiddels Miley moe, dus liever niet. Bij Suzan & Freek gaan mijn nekharen al overeind staan. Benieuwd naar de nieuwe van Maroon 5.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
We gaan het zien Sander, als de nieuwe van Kylie wordt gedraaid op Q en 538 dan pakt Sky haar nummer ook op en wordt het een hit. Eerst nog door de Tipparade selectie heen ;-)
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@Verom Nab maar het laat wel duidelijk de verschillen zien.
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
iTunes is ook absoluut niet relevant in 2023...
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@Gerben Prinzen @Erik R Kylie Minoque met Padam Padam staat in alle landen in de top 10 of top 20 in de Itunes charts maar in Nederland helemaal nergens. Dus ben bang dat het weer niks word.
Top 40 profiel van Jacco Koudijs
Jacco Koudijs  - 
Ik hoop dat Jaded van Miley Cyrus de alarmschijf word.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Mijn stemlijst deze week: 1 The Last Dinner Party - Nothing matters / 2 The Indien - Be yours (eindelijk in de stemlijst, maar hoort voor mijn gevoel al dik in de Tipparade of Top40 te staan, heeft heel veel airplay) / 3 Gustaph - Because of you / 4 Thirty Seconds To Mars - Stuck / 5 Noa Kirel - Unicorn. En mijn eigen tip is Marco Mengoni met Due Vite.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Gerben: Ja eens, zojuist voor het eerst gehoord en volgens mij kan de nieuwe Kylie zo een klapper van een zomerhit worden. Wie weet in de komende weken de Alarmschijf?
Top 40 profiel van Gerben Prinzen
Gerben Prinzen  - 
Hopelijk volgende week de nieuwe Kylie Minogue erin, Padam padam!
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
miley heeft ene kleine kans op een uniek record: sins dat flowers op #1 staat is de 2de track van haar album in de lijst gekomen (en vertrokken) en nu kan de 3rde track binnekkomen wanner ze nog op #1 staat dat betekend dat 2 andere tracks van het zelfde album op verschillende momenten de top 40 inkomen terwijl de eerste singel van het album op #1 staat als schep bovenop heeft de eerste van de 2 de lijst al lang en breed verlaten.
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
exit: therapie (34>39) (jammer!!), duncan? (37>38) (zou jammer zijn), flemming? (36>37 zakte wel erg in de streams), padellen? (27>35), S&F (28>34) (als ze nog een week vol kunne houden kunnen ze misschien hun hits omwisselen?)
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
ilse volgende week door? gun haar wel een hitje na wat missers willing was ook top40 waardig maar ja. #16 is denk ik wel een prima entry. harry stijgt ook goed door. froukje weer in de tip ze word op een of andere manier dus toch gewaardeerd nu wel top 40? benieuwt naar de miley S&F en misschien dat M5 ook weer een hitje heeft? AS M5, S&F, miley?, froukje??, #16?? door zijn rolf KKA NBT en een hele lichte twijfel over DJ elite maar ik denk het niet dus 3 entry's
Top 40 profiel van Henk Sants
Henk Sants  - 
Is de Zwadde mit vekanzie? Staait goud stil in dij Tipperoade. Becckie mit heur Omeuga is toch nog intresant. Frauwke is noar noorderligt denk ik man mooije boudel. Miley het naait veul omt lief moar Jeeded wirdt ain alarmwief mørn. Suzan en heur Freek stoan in de koijen tob vief hoog. Meer melk geven ze din. Cross is ain schiere ploate mor in de disco din! Alessandra kin heur vak, ze mag blieven as ik noar de koijen luster. Harrie Stayls is nog gain hoogvlaaiger meschain volgende keer? Wie zaaint wel. Nou ik mout de koijen verwaaien. Tabee en groutnis
Top 40 profiel van Kaj V
Kaj V  - 
Ik vind Best Days van Anastacia echt een geweldig zomer nummer. En ben benieuwd naar de nieuwe van Kelly Clarkson met Favorite kind of high (preview klinkt super lekker)
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
Was al bang dat Rita Ora niet hard zou stijgen zelfs niet na haar geweldige optreden met het songfestival. Daarbij word ze door Q en 538 niet gedraaid. Wel mooi dat Maroon 5 - Miley Cyrus en Becky G zijn binnengekomen. Hopen dat Q ze ook gaat draaien dat is vaak jammer genoeg niet het geval. Op dit moment gaat Inna ook viral op tiktok met Up hopelijk word ie ook opgepakt in Nederland. wel een ouder nummer maar dat maakt niet uit.
Top 40 profiel van Ton Sprangers
Ton Sprangers  - 
Had ook graag Marco Mengoni gezien. Komt 23 oktober in AFAS live, geweldig nummer. Maar nog maar zelden vier nummers uit ESC in tipparade/top 40 gezien. Misschien begin 70-er jaren.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Blij met binnenkomst van in elk geval drie erg goede tracks van Froukje, Käärijä en Alessandra. Had ook graag Marco Mengoni met Due Vite als nieuwkomer gezien. Verder hoop ik dat Only the Poets volgende week wel doorgaan naar de Top40, want hun Jump is een zeer hitgevoelige track.