Original: Owner Of A Lonely Heart

- Toen op 1

 Yes
Original: Owner Of A Lonely Heart

In 1972 is Roundabout een bescheiden succesje voor Yes. De band weet elf jaar later een monsterhit te scoren.

Al in 1968 begint de Britse progressieve rockband Yes. De muziek die de groep maakt bestaat dan vooral uit complexe ritmes, ingewikkelde melodielijnen en mystieke teksten. Nauwelijks hitparademateriaal maar dat veranderde toen zanger Trevor Horn zich besloot op te werpen als producer.

De basis voor de grote doorbraak, Owner Of A Lonely Heart, ligt in 1971 met Kool Is Back van Funk Inc. Dat nummer is weer een cover van de track van Kool & The Gang maar die diende voor Yes niet als basis. Horn gebruikt de drumbreak uit de track van Funk Inc.

Owner Of A Lonely Heart kon niet rekenen op het vertrouwen van de platenmaatschappij. Ook fans waren tracks van een minuut of tien gewend en kregen nu een commerciƫle track voorgeschoteld die nog niet de helft van die lengte wist te halen. Toch werd het een van de grootste hits van de eighties met een nummer 1-hit in de Verenigde Staten. In Nederland stond de track twee weken op nummer 2 achter The Rock Steady Crew. In 2005 volgde een remix van Max Graham die liefst 12 weken in de Top 40 stond maar niet verder wist te komen dan nummer 18.

Meer weten over de oorsprong van Top 40-hits? Kijk dan ook eens op originelehits.nl.