Toen Op 1: All Of Me

- Toen op 1

 John Legend
Toen Op 1: All Of Me

Met de tweede top 10-hit van John Legend is het raak – All Of Me levert hem zijn eerste nummer 1-hit op.

John Legend bracht in 2004 zijn debuutalbum Get Lifted uit en wist met Ordinary People zijn debuut in de Top 40 te maken. Als hij voor Stereo, het nummer van zijn tweede album Once Again, de video aan het opnemen is komt hij in contact met Chrissy Teigen met wie hij later zou trouwen. In 2008 staat hij met Everybody Knows, afkomstig van zijn derde album Evolver, voor de vijfde keer in de Top 40 en ook voor het eerst in de top 10. Dat gebeurt vijf jaar later voor de tweede keer met All Of Me.

De single verschijnt op 12 augustus 2013, een maand voordat hij aan Teigen zijn ja-woord geeft. All Of Me was de derde single van Love In The Future, zijn vierde studioalbum dat op 30 augustus van 2013 verscheen.

De inspiratie kregen John Legend en producer Dave Tozer uit Hide And Seek, een nummer dat Imogen Heap in 2005 uitbracht. “Het arrangement is eenvoudig. Wat piano, vocals, wat robots, een paar synths en een Moog-bas”, zo liet Tozer weten. “Het nummer zet zaken tegenover elkaar; zelfs wanneer ik verlies dan win ik; mijn hoofd is onder water maar ik kan gewoon ademhalen; ik geef je alles van mij en jij geeft me alles van jou”, zo vertelde Legend. “Zelfs wanneer je alles opgeeft dan win je alles en dat is precies waar dit nummer over gaat. Wanneer je aan een relatie begint en je daar zelfs veel voor moet opgeven dan zijn er ook zo veel dingen die je er voor terugkrijgt.”

In de videoclip bij All Of Me is John te zien met zijn verloofde Chrissy Teigen. De twee namen de clip op in Italië en aan het einde zijn beelden te zien van hun daadwerkelijke huwelijk bij het Italiaanse Comomeer.

All Of Me wordt de tiende hit die de grens van 1000 punten in de Top 40 weet te passeren. Daarmee komt de hit van John Legend, later in 2014, bij de zeven grootste hits die ons land ooit heeft gekend. Met een totaal van 34 weken in de lijst hoort All Of Me, als het de Top 40 verlaat, bij de 9 langst genoteerde Top 40-hits.

DJ Tiësto maakt van All Of Me een speciale remix die hij, als cadeau voor zijn fans op zijn 45e verjaardag op 17 januari 2014, online zette. Met die remix ging hij bij de 57e uitreiking van de Grammy Awards de strijd aan met onder meer Audien (die een remix maakte van Pompeii van Bastille) en Robin Schulz (die een remix maakte van Waves van Mr Probz). De Nederlandse dj werd de winnaar en haalde de prijs zelf op tijdens de ceremonie in Los Angeles.

Deze hit en nog 799 andere verhalen vind je in het boek 800x Top 40 Nummer 1-hits.