Toen Op 1: Heaven Must Be Missing An Angel

- Toen op 1

 Tavares
Toen Op 1: Heaven Must Be Missing An Angel

In 1976 debuteert het Amerikaanse Tavares in de Top 40 met direct een nummer 1-hit.

In 1959 beginnen vijf broers met optredens als Chubby And The Turnpikes. In het rijtje was Perry, bijgenaamd Tiny, de jongste met een leeftijd van 9 jaar. Nestor van het kwintet was Ralph die op dat moment 17 jaar oud was. In 1967 krijgen ze een platencontract bij Capitol Records en weten ze een aantal regionale successen te boeken. Eind jaren zestig werd de groep ook kortstondig vergezeld door drummer Joey Kramer die later de sticks zou gaan hanteren in Aerosmith.

In 1973 wordt besloten alles anders te gaan doen. Het vijftal besluit de achternaam te gebruiken als act naam en daarmee is Tavares geboren. Dat jaar weten ze met Check It Out hun eerste Amerikaanse top 40-hit te scoren. Op die eerste single is een zesde Tavares te horen, Victor. Hij besloot echter al snel dat muziek niet zijn ding was. In 1974 maken ze, samen met Daryl Hall en John Oates het nummer She’s Gone. Tavares had er geen succes mee maar het tweetal zelf zou er in 1976 de zevende plaats mee weten te bereiken. Op dat moment had Tavares zelf met It Only Takes A Minute hun grootste Amerikaanse succes al in handen. Het nummer bereikt daar de tiende plaats en werd later succesvol opnieuw uitgevoerd door onder meer Take That. In Nederland bleef het nummer van Tavares in 1975 steken in de Tipparade.

Op het vierde studioalbum van Tavares, Sky High!, stonden de nummers die in ons land het meest bekend werden. Heaven Must Be Missing An Angel was het sluitstuk van de A-kant en duurde ruim zes en een halve minuut. De track werd voor commerciële doeleinden dan ook in twee delen geknipt en op de Nederlandse single zo op de A- en B-kant gezet. Het werd de meest succesvolle single van het jaar van een Amerikaanse groep waar Tavares in het jaaroverzicht alleen nog werd overtroffen door ABBA’s Dancing Queen. Met de opvolgers Don’t Take Away The Music en Whodunit scoort Tavares later nog twee Top 40-hits.

Sinds 1984 is Tavares actief als viertal nadat Ralph besluit dat het wel mooi is geweest. Nieuwe muziek verschijnt er dan niet meer waarmee Words And Music, het twaalfde album dat in 1983 is verschenen, het laatste is. In 1985 komt Heaven Must Be Missing An Angel opnieuw in de top 10 terecht. Ditmaal is het nummer uitgeroepen tot Alarmschijf en betreft het een remix van de hand van Ben Liebrand.

In 2012 bracht Chubby een solo album uit. Ondertussen had de groep, in gezelschap van de Four Tops en de Temptations, net een Britse tournee achter de rug.

Heb je de smaak te pakken? Dan hebben we hier nog veel meer smakelijke Disco-hits.